Seger och 21:a plats för von Eckermann i London

Först var han snabbast av alla i lördagens lagtävling i London. Men i GP-hoppningen gick det sämre för Henrik von Eckermann. På Hollywood V hade han åtta fel och slutade på 21:a plats.

Henrik von Eckermann blev 21:a i London. Arkivbild.

Henrik von Eckermann blev 21:a i London. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ridsport2022-08-20 21:12

Det blev bara en veckas vila för Henrik von Eckermann efter VM-succén då Global Champions-tävlingarna hade letat sig vidare till London.

Den svenske världsettan, som tog VM-guld i både laghoppning och individuellt i Herning förra veckan, inledde lördagen på bästa sätt.

Henrik von Eckermann hade lämnat VM-guldhästen King Edward hemma och på Hollywood V var han felfri och snabbast av samtliga 46 ryttare i lagtävlingen Global Champions Leagues (GCL) andra omgång i London – och ekipaget vann klassen individuellt.

Han representerade Scandinavian Vikings tillsammans med Evelina Tovek men då von Eckermann hade fyra fel i fredagens GCL-omgång och Tovek åtta fel under lördagen hamnade duon tillsammans på en åttonde plats i lagtävlingen. Global Champions League-tävlingen vanns av av Berlin Eagles med Christian Kukuk och Philipp Weisshaupt.

Henrik von Eckermann och Hollywood V var sist ut senare under kvällen när det var dags för Global Champions Tours individuella GP-hoppning.

Men där gick det inte vägen, von Eckermann och Hollywood V hade två nedslag, hamnade på åtta fel och slutade på 21:a plats.

GP-hoppningens andra svenska inslag, Angelica Augustsson Zanotelli, blev 22:a på hästen Kalinka van de Nachtegaele – även hon med åtta fel.

Sex hoppare tog sig till omhoppning och där stod till slut belgaren Pieter Devos som segrare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!