SM i Gävle väntar för dressyrtalang

Sara Samuelsson har imponerat i sina tidigare tävlingar och har nu kvalat in till dressyr-SM i Gävle tillsammans med hästen I Wish and Believe.

Sara Samuelsson med hästen I Wish and Believe, som också kallas för Bellis.

Sara Samuelsson med hästen I Wish and Believe, som också kallas för Bellis.

Foto: Privat

Ridsport2018-07-04 10:00

13-åriga Sara Samuelsson från Tidersrum är en lovande dressyrtalang och har gjort flera bra resultat med sin häst I Wish and Believe. Hon har nyligen kvalat in till SM i dressyr i Gävle, som hålls 19–22 juli. Sara tävlar i kategorin ”Children” och ser fram emot tävlingen.

– Jag har alltid velat vara med och delta i SM och det ska bli jätteroligt. Jag behöver inte vinna utan det är bara kul att få vara med, säger Sara Samuelsson.

Det är första året som hon tävlar med sin häst. Hästen, som också kallas för Bellis, kan vara svår att hantera och måste behandlas på ett speciellt sätt.

– Hon (Bellis) har lite temperament och man måste fråga henne om hon vill göra vissa saker. Men hon är så positiv och har så bra energi, säger Sara.

Mamman, Kristin Samuelsson, har länge hållit på med ridsport och ser potential i sin dotter. Dottern tävlar dessutom med hennes gamla tävlingshäst.

– Det är lite roligt att det är min gamla häst. Sara är jättebra och har bland annat tävlat mot seniorer och vunnit. Hon märker att ju mer hon tränar och tävlar desto bättre blir det, säger Kristin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!