Stora kontraster för OS-hjälten

Från OS-guld till Stora Westervikshoppet. Kontrasterna är stora, men samtidigt är det en vardag för ridsportstjärnan Malin Baryard-Johnsson.

Malin Baryard-Johnsson kom till start med tre av sina hästar i Stora Westervikshoppet. Här ses hon på Reventon.

Malin Baryard-Johnsson kom till start med tre av sina hästar i Stora Westervikshoppet. Här ses hon på Reventon.

Foto: Rikard Nilsson

Ridsport2021-08-20 11:28

Förra lördagen ingick Malin på Indiana i det svenska laget som vann OS-guld i laghoppningen efter stor dramatik. 

På torsdagen var Malin, som tävlar för Linköpings Fältrittklubb, på plats med tre av sina hästar när Stora Westervikshoppet inleddes vid Målserum.

– Det är så här vardagen ser ut och det här är mitt liv. Det är så här mitt liv har sett ut de senaste 30 åren. Jag njuter fortfarande av det lika mycket även om det kunde ha bjudits på bättre väder än vad som gjordes, säger Malin Baryard-Johnsson som fick genomföra två av sina ritter i regn.

Tack vare uppståndelsen efter OS-guldet har det varit fullt upp för Malin och det var först i onsdags som hon meddelade Västerviksortens Ryttarförening att hon ville komma till start med tre av sina hästar.

– Det har varit mycket de tio dagarna sedan jag kom hem frånTokyo, men planen har hela tiden varit att komma hit. Därför anmälde jag mig i onsdags, säger Malin Baryard-Johnsson.

Det var i 1,30-hoppningen som Malin kom till start med Reventon, Chacco Dia och El Barone.

– Alla tre ska till Belgien nästa vecka på tävlingar och de har inte varit ute på ett tag, så de behövde få rasta av sig. Alla skötte sig bra och alla tyckte det var roligt att få tävla igen, berättar Malin Baryard-Johnsson.

Nu blev ingen av Malins hästar placerade, utan hamnade precis bakom de nio främsta ekipgagen som blev placerade. Reventon och El Barone var felfria medan Chacco Dia fick ett tidsfel.

Det blev hemmaseger i 1.30-hoppningen genom Elin Karlfeldt på Colt Heart efter en felfri ritt samt den snabbaste tiden med 79,56. I 1.20-hoppningen slutade Elin Karfeldt och Alexander Di Mauler på en niondeplats efter en felfri ritt.

I 1,00-hoppningen blev det framskjutna placeringar för Alva Svensson, Gamleby Ridklubb, på Inca, Amanda Ersson, VORF, på Concertina, Filippa Arnryd, VORF, på Cujo 7, Alice Svensson, Gamleby, på Felicity Flash, Zofie Lindekrants, VORF, på Bo och för Josefine Wengelin, VORF, på Hawtorn.

I 0,90-hoppningen slutade följande hemmaryttare på bra placeringar: Ida Linderson på Mitz Avion, Josefine Wengelin på Dogmat och Zofie Lindekrantz på Bo. 

Stora Westervikshoppet fortsätter under fredag, lördag och söndag. Den mest prestigefyllda klassen i Stora Westervikshoppet är Ewa Andersson Memorial och den avgörs på lördag eftermiddag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!