Världsettan snuvad på segern i Prag

Henrik von Eckermann snuvades på segern i den så kallade superfinalen i Global Champions Tour. Fransmannen Julien Epaillard och hans Dubai du Cedre var sekunden snabbare.

Henrik von Eckermann, två i Global Champions Tours super-GP i Prag. Arkivbild.

Henrik von Eckermann, två i Global Champions Tours super-GP i Prag. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ridsport2023-11-19 13:41

Sent på lördagskvällens gjorde de ryttare som vunnit – eller placerat sig högt i – någon av årets deltävlingar i Global Champions Tour upp i en Grand prix-hoppning i Prag.

Stora slantar stod på spel och trots att prestationen på mästerskapshästen King Edward inte räckte till ännu en tung seger var den svenske världsettan ändå rätt nöjd.

Andraplatsen gav drygt 2,8 miljoner kronor – och han lämnar Tjeckiens huvudstad med ett starkt formbesked. Hans tilltänkta OS-häst fortsätter att leverera i allra skarpaste konkurrens.

Inget av de 16 ekipagen klarade de två rundorna utan fel.

Peder Fredricson och Catch Me Not inledde med en nolla men fick 16 fel efter ett bland annat ett stopp. Henrik von Eckermann och King Edward fick en rivning i första rundan och följde upp med en felfri och riktigt snabb andra runda.

Men Julien Epaillard och Dubai du Cedre var betydligt snabbare.

"Jag försöker njuta varje gång jag går ut med King Edward, men självklart är känslan att inget annat än seger är tillräckligt bra. När jag fick den här andra rundan, även om jag blev tvåa, är det ren lycka och tacksamhet till hästen", säger Henrik von Eckermann i ett pressmeddelande.

Trea i superfinalen var österrikaren Max Kühner, på Up Too Jacco Blue.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om