von Eckermann: "Förste förloraren – oförlĂ„tligt"

RidsportstjĂ€rnan Henrik von Eckermanns besvikelse efter fjĂ€rdeplatsen i den individuella OS-tĂ€vlingen i Tokyo höll pĂ„ att förstöra allt. DĂ„ vĂ€nde han besvikelsen till beslutsamhet. –Man mĂ„ste vara rationell. KĂ€nslor Ă€r för amatörer, prestation Ă€r för proffs, sĂ€ger han i Sommar i P1.

Henrik von Eckermann var besviken efter fjÀrdeplatsen i Tokyo. Arkivbild.

Henrik von Eckermann var besviken efter fjÀrdeplatsen i Tokyo. Arkivbild.

Foto: Caisa Rasmussen / TT

Ridsport2023-07-10 07:03

Henrik von Eckermann lÀmnade OS i Tokyo med ett guld i lagtÀvlingen. 42-Äringen hade dock hÀng pÄ mer. I omhoppningen av den individuella tÀvlingen blev det en fjÀrdeplats.

– Först utanför pallen, förste förloraren. OförlĂ„tligt. Fy fan, sĂ€ger von Eckermann om besvikelsen i sitt Sommar i P1.

För första gÄngen grÀt von Eckerman pÄ hÀstryggen efter en förlust, sedan kom ilskan. De nÀra och kÀra lÀmnade honom i fred, för att han skulle kunna smÀlta besvikelsen.

– Jag minns ingenting frĂ„n det att jag gick till sĂ€ngs tills det att jag trĂ€ffade (hoppkollegan) Malin Baryard Johnsson i matsalen pĂ„ eftermiddagen, sĂ€ger von Eckermann.

BÄde han och Baryard Johnsson hade gjort sina bÀsta individuella OS-prestationer i karriÀren, men var ÀndÄ besvikna.

– Vi var de enda tvĂ„ i vĂ€rlden som förstod varandra. Vi var överens om att vi ville vara deprimerade en stund innan vi började om.

De bestÀmde sig för att inte lÄta besvikelsen stÄ i vÀgen nÀr lagtÀvlingen skulle avgöras.

– Man mĂ„ste vara rationell. KĂ€nslor Ă€r för amatörer, prestation Ă€r för proffs, sĂ€ger von Eckermann som tillsammans med just Baryard Johnsson och Peder Fredricson vann guldet i lagtĂ€vlingen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om