RIF räddade poäng men föll mot Succé

För andra matchen i rad tappade Rimforsa IF en ledning efter två perioder till förlust efter förlängning. IBK Succé vann med 8-7.

Rimforsas målvakt Joakim Claesson fick vittja nätet åtta gånger när laget föll med 8-7 efter förlängning hemma mot IBK Succé.

Innebandy2019-11-09 19:10

Resultatet innebär att Rimforsa är fortsatt obesegrat efter full tid den här säsongen, men de står på nio poäng efter fem matcher och tappar på serieledande Bergs IK som har fem raka segrar.

IBK Succé var ett lag som RIF skulle ha bra chans mot på förhand. Hemmalaget började också starkt, men hade bara ledningen med 2-1 efter första perioden.

– Vi skapade mycket chanser och borde haft ledningen med flera bollar, säger Jonas Karlsson.

I andra perioden fick Rimforsa bättre utdelning på chanserna, men slarvade även en hel del i försvarsspelet vilket ledde till att gästerna hängde sig kvar i matchen.  När Simon Sverre drog på sig en utvisning vid ställningen 4-3 var det läge för Succé att kvittera. Då klev Rimforsas bästa poängplockare för dagen Filip Cammerudh fram och gjorde 5-3 istället med en man mindre.

Det räckte dock inte för att hålla undan. I tredje vände nämligen Succé med fyra raka mål fram till 7-5. Rimforsa har dock förmågan att hämta upp underlägen också och tre minuter från slutet gjorde Jonas Karlsson 7-7. Det räckte till förlängning, men där avgjorde Succé och vann med 8-7.

– Det är slarvigt att tappa ledning inför sista precis som förra matchen och bara få med oss en poäng. Vi hade flera spelare borta idag, men det är inget att skylla på. Vi ska vinna ändå, sa Jonas Karlsson.

Poäng Rimforsa: Filip Cammerudh 2+3, Jonas Karlsson 1+1, Philip Carling 1+1, Jonatan Carling 1+1, Tobias Claesson 1+0, Jakob Lindström 1+0, Jakob Lindström 0+1.

Jonas Karlsson svarade för kvitteringen till 7-7 och räddade en poäng för Rimforsa.