RIF säkrade segern med drömöppning

Rimforsa IF var snabbast ur startblocken i mötet med Vadstena GIF hemma på Åsundavallen. Tre mål kom inom loppet av 13 minuter. "Där straffar vi dem ganska hårt", säger RIF-tränaren Erik Svensson efter 4–1-segern.

11 juni 2019 21:27

Vadstena hade inte en suck i början på matchen. Anders Ramstedt, David Cederholm och Petter Melkersson såg med varsitt mål till att Rimforsa ledde med 3–0 efter 13 minuter.

– Första kvarten vill vi glömma. Det är där matchen avgörs. Vi är inte vakna överhuvudtaget, säger VGIF-tränaren Rickard Blomdahl.

Även i andra halvlek var det Rimforsa som inledde bäst. David Cederholm gjorde sitt andra mål för kvällen, ett hårt skott i krysset, som betydde 4–0. Joel Atuba reducerade för VGIF med ett långskott sent i matchen.

– Vi är klart bättre än Vadstena över 90 minuter. Vi får en väldigt bra start med tre mål inom första kvarten. Där straffar vi dem ganska hårt med bra avslut. Sedan tycker jag att vi håller en hög nivå resten av matchen. Det känns faktiskt lite surt att vi släppte in ett mål, säger RIF-tränaren Erik Svensson som särskilt vill lyfta fram målvakten Olle Löfstedt tillsammans med hela lagets kollektiva insats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson