Rimforsa IF jagar godkänt i halvtid

I sista matchen före sommaruppehållet vill Rimforsa IF skaffa sig ett bra utgångsläge inför hösten. "Om vi tar tre poäng är det en godkänd vårsäsong", säger RIF-tränaren Erik Svensson, inför mötet med BK Ljungsbro.

Arvid Borell gjorde två mål mot Ljungsbro i förra mötet. På tisdagskvällen kan det bli fler.

Arvid Borell gjorde två mål mot Ljungsbro i förra mötet. På tisdagskvällen kan det bli fler.

Foto:

Fotboll2019-06-25 11:00

Rimforsa och Ljungsbro möttes på Linköping arena i seriepremiären. Det var en jämn historia där Ljungsbro nickade in det avgörande 3–2-målet i den 87:e minuten.

Jämnt är det även tabellmässigt mellan lagen. Det skiljer endast en poäng mellan Ljungsbro på sjätte plats och Rimforsa på sjunde.

Formstarka Rimforsa är obesegrade i fyra raka omgångar inför matchen.

– Jag tycker att vi har kommit igång lite på slutet. Men det finns mer att ge. Vi vet hur bra vi är när vi är bra. Och vi har inte nått upp till de prestationerna så som man kan önska, säger tränaren Erik Svensson.

Ljungsbro kommer till Åsundavallen med två raka segrar i ryggen. Gästerna har så här långt tagit lika många poäng hemma som borta.

– Det är ett fysiskt starkt lag. För oss handlar det om att göra en bra prestation som vi kan ta med oss in i höstsäsongen. Vi ska göra vår match och göra det fullt ut. Det gäller att vara påkopplade i 90 minuter, då har vi goda förhoppningar, säger Erik Svensson.

Hur ser du på er säsong så här långt?

– Vi är inte där vi vill vara. Och det är klart att vi vill göra en bättre höstsäsong. Men det kan vi bara påverka i höst. Nu är det Ljungsbro först. Tre poäng där så är det en godkänd vårsäsong.

Daniel Barton och Petter Melkersson är båda avstängda och missar matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!