Rinaldo: "Känt ett starkt stöd"

Det har – minst sagt – varit några omtumlande dygn för Mikael Rinaldo. Först tränaravhoppet av kollegan och vännen Jonas Karlsson, sedan funderingarna på erbjudandet att ta över som VIF-tränare. "Det har hänt mycket", säger han och skrattar.

22 augusti 2019 22:07

Vi når Rinaldo efter torsdagens träning, där spelarna i Vimmerby IF informerats om att det blir just han som tar över. Han tar steget från assisterande till huvudtränare.

Här berättar han om sitt beslut att tacka ja:

– Jag hade aldrig, aldrig nappat om jag inte hade känt ett sånt starkt stöd från tjejerna i laget. De utvecklar mig och jag kan förhoppningsvis utveckla dem.

Var det ett självklart val att tacka ja efter allt som hänt?

– Jag har såklart funderat en del och pratat med vissa personer. Jag har bland annat lyssnat med Jonas Karlsson. Men jag kände ganska snart att jag verkligen ville det här. Jag brinner för det och tycker det är så roligt.

Mikael Rinaldo säger samtidigt att det har varit en tuff tid med allt som hänt med uteblivna resultat och där Jonas Karlsson till slut valde att lämna sitt uppdrag.

– Det har varit jättejobbigt. Jag och Jonas kände inte varandra innan vi blev tränare ihop, men vi klickade direkt. Han är en vän för livet och en väldigt bra person.

Rollen som huvudtränare blir hans andra i karriären. För många år sedan var han seniortränare i Rumskullas herrlag.

Kommer du få stöttning av någon annan tränare?

– Ja, det finns ett par runt omkring laget, där "Bragge" (Stefan Bragsjö) kommer att finnas med på matcherna. Det känns jättebra.

Ni spelar en hyperviktig match redan nu på lördag. Dina tankar kring den matchen?

– Vi har sagt att vi ska ta en match och en träning i taget. Men jag hade aldrig hoppat på det här uppdraget om jag inte hade trott på det här laget och att vi kan fixa det. Prio ett har varit att vi ska hitta glädjen igen.

Får vi se några stora förändringar?

– Nja, jo. Det kommer bli ett par ändringar på några positioner.

Några intensiva och hektiska dagar med massor av tankar surrande i huvudet är nu över för Mikael Rinaldo. Nu riktar han fokus på lördag där han ska försöka lotsa VIF till en viktig trepoängare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin