Rinaldo: "Kunde inte sätta mig ner"

Morgan Rinaldo från Vimmerby stod för en fin bedrift i Ultravasan 90 som sprangs under helgen. Vimmerby SK-löparen kom i mål på 09:14:20, vilket var under medaljtiden. "Jag är jättenöjd", säger Morgan Rinaldo.

Morgan Rinaldo.

Morgan Rinaldo.

Foto: Privat

Löpning2019-08-19 17:02

Ultravasan är ett lopp där löpare springer på samma sträcka som skidåkarna i Vasaloppet åker. En av de som ställde upp i Ultravasan 90, klass M35, är Morgan Rinaldo från Vimmerby Sportklubb. Efter 90 kilometers löpning kom han i mål på nio timmar, 14 minuter och 20 sekunder.

– Mitt mål var att komma in under medaljtiden som är 09:30 så jag är jättenöjd med min tid, säger Morgan Rinaldo.

Hur kändes det under loppet?

– Det var bra under större delen av loppet men jag fick ont i låren redan efter 35 kilometer. Men jag var aldrig jättetrött, även om det låter konstigt. Det skönaste var när man väl insåg att man skulle klara medaljtiden, det insåg jag med ungefär en och en halv mil kvar, säger han.

Ultravasan 90 består av 60 kilometer skogsväg, 6 kilometer grus, 18 kilometer stig och 6 kilometer asfalt. Rinaldo förklarar hur han förberett sig för den tuffa utmaningen:

– Jag springer vanligtvis fyra till fem mil i veckan. Men den senaste månaden har jag legat på ungefär nio mil i veckan.

Men tävlingen har satt sina spår i kroppen.

– Jag är stel i låren. Efter loppet försökte jag sätta mig ner men kunde inte ens komma ner till marken. Men det är häftigt att se hur mycket kroppen klarar av, man klarar mycket mer än vad man tror, säger Rinaldo.

Blir det fler Ultravasor?

– Nej inte som det känns just nu. Nu har jag klarat det jag ville klara där så nu kommer jag leta efter andra utmaningar.

Vimmerby SK-löparen klarade Ultravasan på tiden 09:14:20.
Vimmerby SK-löparen klarade Ultravasan på tiden 09:14:20.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om