RP-hjälten: "Vi skulle bara vinna"

Hoppet lever för RP i allsvenska kvalet. "Vi skulle bara vinna den här matchen", sa Ludwig Isegren.

14 april 2019 18:38

Sagt.

Och gjort.

Det var vinna eller försvinna i returen mot skånska Ankaret – och RP vann: 31–27 (14–9).

När det gällde som mest kom den nödvändiga segern som innebär att det på torsdag blir en ny och direkt avgörande match i Sporthallen. Vinnaren där spelar i näst högsta serien till hösten och nu är det fördel RP i kvalkampen.

– Vi ska spela på samma sätt och med samma inställning. Det finns inget annat än att vi ska spela i allsvenskan i höst också, sa Ludwig Isegren när han lugnat ned sig efter segerdansen inför drygt 600 mestadels jublande åskådare.

Det var annars rätt mycket som talade emot Linköpingslaget.

En enda vinst på andra sidan nyår. Blytung förlust i första kvalmatchen och hängandes mot repen. Inget spel för vare sig Philip Claudius eller Martin Karlsson.

– Det var ganska nervöst innan, det får jag erkänna. En av de viktigaste matcher jag spelat. Men så fort spelet är igång tänker du inte så mycket på det. Vi saknade några viktiga spelare, men många tog ansvar, sa Ludwig Isegren.

Inte minst han själv.

20-åringen från Enköping hittade via Aranäs till RP och har fått uppleva en förlustfylld första säsong. Nu visade han vägen som vänsterskytt från högerkanten, med mycket speltid, hårt jobb och ett antal viktiga mål.

Många ville mycket, men frågan är om inte Isegren ville allra mest.

– Ah, det är så min spelstil är. Jag missade lite bakåt, men framåt tyckte jag att jag gjort det bra, sa han.

Med sju mål gjorda var Isegren en av matchvinnarna, men det fanns fler. Emil Möllerström var effektiv från högerkanten, David Näsman gjorde som vanligt mycket nytta och målvakten Samuel Johannesson svarade för ett antal vassa parader när det avgörande rycket kom direkt efter paus.

14–9 blev till 18–9 och därmed var greppet kopplat. Ankaret närmade sig något, men inte tillräckligt och hemmasegern var aldrig i fara.

– Jag tyckte att vi hade rätt bra koll under hela matchen, sa Ludwig Isegren.

Magnus Oscarsson Söder, tränaren, hyllade insatsen och lugnet i ett så utsatt läge.

– Klart att det påverkar att både Philip och Martin saknades. Det var tunga besked att få på sista träningen. Philip hoppades vi på, men det gick inte. Vi sa innan att vi behövde göra en bragdmatch för att vinna med de pjäserna borta och det gjorde vi.

Någon chans att att någon av dem kan spela på torsdag?

– Nej, det ser mörkt ut.

Fortsättningen?

– En match kvar av säsongen och allt avgörs av den. Det känns som ett 50–50-läge. De kommer att vara mer desperata, så det kommer att ruskigt tuff match, sa RP-tränaren.

Matchfakta

RP 31

Ankaret 27

RP:s mål: Ludwig Isegren 7, Emil Möllerström 5, David Näsman 4, Gabriel Lundqvist 4, Christoffer Johansson 3, Samuel Johannesson 2, Jesper Flink 2, Patrik Tosteberg, Robin Johansson, Jakob Svensson, Erik Kaliff.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten