Novak vann Alliansloppet – Halfvarsson bröt

Max Novak vinner herrarnas Allianslopp 2021 i TrollhĂ€ttan. Calle Halfvarsson var lĂ€nge med i toppen, men tvingades bryta loppet. –Det Ă€r svĂ„rt att vara ödmjuk nu, sĂ€ger Novak om sin form.

Max Novak. Arkivbild.

Max Novak. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Rullskidor2021-08-28 13:46

Med knappt 8 kilometer kvar följde Max Novak med i Gustaf Berglunds ryck, gick förbi honom och fortsatte vidare nÀr han skaffade sig en stor lucka ner till Berglund som inom kort föll tillbaka till klungan.

Sedan slÀppte han aldrig ledningen och nÀr de 48 kilometerna var avklarade kunde han komfortabelt glida in pÄ upploppet helt ensam.

– NĂ€r jag vaknade i morse sĂ„ kĂ€nde jag att mĂ„nga hade snackat upp mig som favorit. Det var en lite ovanlig kĂ€nsla och jag var inte helt bekvĂ€m med det, sĂ€ger han i TV4.

– Jag tĂ€nkte att vi skulle sĂ€tta fart och komma loss ett par, sĂ„ gjorde vi det, men sen fĂ„ngades vi upp. DĂ„ tĂ€nkte jag att jag att jag rycker och ser vem som kan hĂ€nga med. Men jag fick inte med mig nĂ„gon. Det var lika bra det.

Halfvarsson bröt

Calle Halfvarsson tvingades att bryta loppet. I ett avgörande skede lÄg han med i toppen, men sÄg ut att fÄ problem med en stav.

– Helt plötsligt hade jag vĂ€ldigt ont i handen. Jag trodde jag skulle kunna fortsĂ€tta, men nej, det gick inte, sĂ€ger han i TV4.

Halfvarsson tror dock inte det kommer att vara nÄgra lÄngvariga problem och rÀknar att ÄterhÀmta sig inom kort.

– Det Ă€r om man fortsĂ€tter köra som det kan bli nĂ„got vĂ€rre skit, sĂ€ger han.

Norrmannen Petter Northug deltog Àven i loppet och slutade 42:a.

Ribom vann allt

PÄ damsidan blev det mer dramatiskt. I en rafflande spurtstrid segrade Emma Ribom tvÄ tiondelar före Hanna Falk.

– Jag var glad för varje kilometer jag hĂ€ngde pĂ„ och sedan nĂ€r det började trappa ner in mot mĂ„l sĂ„ kĂ€nde jag mig trygg i min avslutning mot mĂ„l, sĂ€ger hon i TV4.

Segern innebÀr att hon vunnit samtliga tre lopp i TrollhÀttan, 15 kilometer, sprint och dagens 48 kilometer.

– Jag vet inte. Jag kĂ€nner mig stark och Ă€r i bra form. DĂ„ Ă€r det sĂ„ sjukt kul att Ă„ka skidor, sĂ€ger hon om formen.

Vad som ligger bakom framgÄngen Àr ingen hemlighet.

– Det Ă€r hĂ„rt jobb. SĂ„ det Ă€r jĂ€ttekul att fĂ„ de hĂ€r kvittona.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!