Rydén om supersiffrorna: "En laginsats"

VH-målvakten Tomas Rydén har näst bäst räddningsprocent av alla målvakter i division ett. Han har precis som laget börjat vårserien på bästa sätt. "Det gäller att inte vara nöjd, utan vilja bli ännu bättre", säger han inför fredagens bortamatch mot Tyringe.

Tomas Rydén gjorde ännu en bra insats mot Mörrum när VH vann med 6-0. Här är en av räddningarna.

Tomas Rydén gjorde ännu en bra insats mot Mörrum när VH vann med 6-0. Här är en av räddningarna.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-17 07:00

Fem insläppta på sju matcher. 96,77 i räddningsprocent. Det är en imponerande statistik Tomas Rydén kan stoltsera med i fortsättningsserien. Faktum är att han har bäst räddningsprocent av alla målvakter i division ett, bortsett från Kalix Gustav Griborn, som dock bara spelat tre matcher. 

– Det är klart godkänt får man väl säga. Samtidigt är det en laginsats. Försvarsspelet har suttit bra länge nu och vi alla vet vad vi ska göra. Men det är klart att jag är nöjd med det egna spelet också. Kul att det hårda arbetet man lägger ner ger resultat, säger Tomas Rydén och lägger till: 

– Men det gäller att inte vara nöjd, utan vilja bli ännu bättre. 

I onsdagens 6-0-seger mot Mörrum höll Rydén sin tredje nolla i fortsättningsserien. Fjärde totalt för säsongen. Han hoppas på att kunna hålla nollan fler gånger än förra säsongen. 

– Då höll jag nollan åtta gånger, så jag är halvvägs i alla fall haha. Det vore extra kul för mig själv. Huvudsyftet är ju att vi vinner matcher med laget. Sedan om jag håller nollan är det bara en bonus och ger bra självförtroende för laget. 

På fredagskvällen spelar alltså Rydén och Vimmerby borta mot Tyringe, som ligger sist i vårserien på två poäng. 

– Det ska bli kul att spela match igen. Jag tycker det är roligt med tajt mellan matcherna, säger Rydén, som inte tycker det är svårt att ladda om så snabbt. 

– För vissa kanske det kan vara så, men jag upplever inga svårigheter. Man får suga på karamellen från förra matchen lite på kvällen. Sedan när man vaknar morgonen efter är det fokus på nya matcher. Det går snabbt, men man måste sudda ut och börja om på noll.

Finns det någon risk att ni underskattar Tyringe?

– Nej, vi ska absolut inte underskatta dem. Vi är professionella och ställer krav på varandra i omklädningsrummet. Tyringe kommer komma ut tokladdade och försöka kriga sig bort från negativt kval. Vi satsar för att dryga ut vår ledning i toppen. Vi fokuserar på vårt spel och det vi kan påverka, säger Tomas Rydén. 

Så här säger tränaren Phil Horsky inför fredagens match:

– Vi måste gå in med rätt attityd i den här matchen. Jag ska förbereda grabbarna på bästa sätt jag kan. Vi är inte nöjda här, utan är hungriga och vill vinna nästa match.

Vi liverapporterar Tyringe-VH med start 18.45. 

"Vi måste gå in med rätt attityd i den här matchen", säger Phil Horsky om fredagens möte med Tyringe.
"Vi måste gå in med rätt attityd i den här matchen", säger Phil Horsky om fredagens möte med Tyringe.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om