Under flera år har Hägerstads IF haft vittring på toppstriden – utan att nå ända fram. 2018 blev det återigen en fjärdeplats.

– Vi tappade för många poäng under vårsäsongen. Däremot gjorde vi en jättestark höst, vilket lovar gott. Vi avslutade serien med fem raka segrar, säger Pontus Malmberg.

Han är mycket nöjd med försäsongen så här långt:

Artikelbild

| Pontus Malmberg, t v, är huvudtränare i Hägerstads IF. Han har hjälp av Jesper Wahlström.

– Vi har ett 20-tal spelare som tränar kontinuerligt. Det ser skitbra ut. Nu när innebandysäsongen är över kommer troligtvis närvaron höjas ytterligare ett snäpp.

Är det läge att vinna division sex i år?

– Vi vill vara med i toppen, absolut. Det finns dock ingen målsättning att vinna serien. I det här läget har vi ganska dålig koll på de andra lagen.

– Men visst, tittar man på vår trupp tycker jag att den är redo att gå upp i division fem och etablera sig där. Så bra är vi.

Malmberg tillägger:

– Truppen har egentligen varit redo i flera år, men vi har haft lite otur med nystartade Linköpingslag som sprungit hem sexan. Förra året var ju Östria Lambohov i en klass för sig. De lär vinna femman också.

Lindström på topp

Det finns helt klart goda förutsättningar för en rolig säsong på Ekvallen. Hägerstad har fått in fyra nya spelare – och det är mer på gång.

– Om allt går i lås kommer vi värva en drömspelare före seriepremiären, säger Pontus Malmberg utan att nämna något namn.

– Det är en kille som alla lokala lag skulle ha nytta av. Vi hoppas att det löser sig med hans nuvarande klubb.

I den befintliga truppen är det framför allt en spelare som sticker ut: Sebastian Lindström. Den förre ÅFF- och VIF-spelaren öste in mål i höstas när han skolades om till forward.

– ”Basse” har en fantastisk avslutningsfot och kommer spela forward även i år. Det är jätteskönt att ha honom i laget.

Två seniorlag

Själv tvingades 26-årige Pontus Malmberg lägga skorna på hyllan häromåret, på grund av upprepade knäskador. Han gör nu sin andra säsong som huvudtränare.

– Det första året var väldigt lärorikt. Nu känner jag mig mer varm i kläderna. Jag har blivit bättre på att hantera vissa situationer.

Vad har du för ambitioner med din tränarkarriär?

– Jag vet inte riktigt. Jag tar det säsong för säsong. Så länge det är roligt och tiden räcker till kör jag på. Det är gemenskapen som gör att jag inte vill släppa kontakten med fotbollen.

Utöver Pontus Malmberg är Hägerstadprofilen Jesper Wahlström med och hjälper till. Precis som vanligt. Han är ledare, ordförande, sportchef – och spelare.

– Jag har en extra bra känsla i år. Vi har gjort några sköna värvningar och har en bredare trupp än tidigare. Det gör att vi har anmält ett B-lag för första gången på några år. Jag hoppas och tror att det blir en riktigt rolig säsong, säger Wahlström.