Så gick det för Bjerkert i ökenrallyt

Fem stentuffa etapper på motorcykel i Merzouga-öknen och en övernattning i tält bland sanddynerna. "Det har varit ett riktigt äventyr", säger Calle Bjerkert från Vimmerby.

8 april 2019 12:56

I Merzouga Rally handlar det lika mycket om att köra snabbt som att köra rätt. För Calle Bjerkert var det första gången på startlinjen i den krävande tävlingen.

– I början var det svårt med navigeringen och farterna. Men efter några dagar blev jag varm i kläderna. Då föll det på plats. och jag gjorde färre misstag, säger Calle Bjerkert.

Av 68 startande i mc-klassen var det 58 som till slut tog sig i mål. Calle Bjerkert rullade in på en 16:e plats totalt och bland dem som körde tävlingen för första gången blev han sjua. Vimmerbysonen ger sig själv väl godkänt för sin insats.

– Det har gått jättebra. Jag började lite trevande runt 30:e plats, sen låg jag runt 15:e hela tiden. Det har varit ett riktigt äventyr. Otroligt utvecklande och bra på alla sätt och vis. En kanonresa verkligen, säger Calle Bjerkert.

Övernattningen i öknen, hur var den?

– Det var spännande. De hade byggt upp en bivack med orientaliska mattor där man fick fälla upp sitt eget tält. Sedan var det en del av tävlingsmomentet att gå upp i tid och lägga ihop tältet. Det var sandstorm den dagen, så många tält blåste iväg. Man fick förankra dem ordentligt, säger Calle Bjerkert.

Vad blir nästa utmaning?

– Nu kommer vi att jobba vidare med vår rallysatsning och försöka planera in någon mer tävling i höst. Den stora springande punkten är att ha en egen rallycykel och jaga samarbetspartners som vill hänga med på det här.

Tävlingen i Marocko gav teamet gott om positiv feedback som man bär med sig i satsningen mot nästa års stora mål – Dakarrallyt.

– Det är det stora målet, helt klart. Det jobbar vi hårt för. Det är många trådar som ska lösas, men vi har en bra magkänsla. Vi tror stenhårt på det här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson