Så gick det för VH i avslutningen

Nu är Vårserien över. Vimmerby avslutade med att vinna borta mot Borås med 1-6.

Tomas Rydén gjorde en ny bra match borta när VH mötte Borås borta.

Ishockey2020-02-19 21:19

Vimmerby kan summera en mycket stark Vårserie. Laget vann 15 av 18 matcher. I sista omgången blev det en klar seger mot Borås. Första perioden var annars hemmalagets, om vi ser till heta målchanser. Borås skapade fler bra lägen än Vimmerby. Det var ändå VH som gick till periodvila i ledning. Detta efter mål av Roman Semjonovs, vars skott överraskade Borås unge målvakt Isac Sandström.

Mittperioden var Vimmerbys. Ett mål hängde länge i luften - till slut kom det då Niklas Salo hittade fram till Kristoff Kontos. Den säkre avslutaren och seriens poängkung satte 0–2. I slutet av perioden var det dags för Oskar Carlsson att kliva fram. Han fick pangträff och sköt 0–3 på ett mäktigt slagskott i powerplay. Passet kom från nye Jesper Norbäck.

I sista perioden kontrollerade VH spelet. Segern skrevs till 1–6, där Kristoff Kontos, Pierre Gustavsson och Oscar Gustafsson gjorde målen den avslutande perioden.

Fakta

Borås-Vimmerby: 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (12.24) Roman Semjonovs (Anton Carlsson, Mattias Wigley).

Andra perioden: 0–2 (35.18) Kristoff Kontos (Niklas Salo), 0–3 (39.22) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Jesper Norbäck), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0–4 (52.10) Pierre Gustavsson (Jesper Norbäck, Oscar Gustafsson), 0–5 (54.15) Kristoff Kontos (Nils Rygaard, Pelle Ström), 1–5 (54.43) Philip Svensson, 1–6 (59.52) Oscar Gustafsson (Mathias Wigley).

Skott: 9-10, 6-16, 11-10

Utvisningar: Borås 3x2. VH 01x2.