Så gick det för Vimmerby mot jumbon

Tyringe - en enkel match? Nja. Vimmerby gjorde en riktigt svag förstaperiod och kom i underläge med både 1-0 och 2-1 innan de vände till 3-2. Till slut vann VH med 4-3.

Vimmerby vann planenligt mot jumbon Tyringe, men det satt rejält hårt åt.

Ishockey2020-01-17 21:22

Hoppsan. Redan efter 41 sekunder tvingades VH-målvakten och formstarke Tomas Rydén kapitulera mot Tyringe. Erik Kurtz satte 1–0 efter en rejäl bjudning av Vimmerby. Repliken var blixtsnabb, då Anton Carlsson kvitterade. En stund senare var det dags för ett nytt misstag av VH i försvarszon. Filip Jannerstig högg som en kobra och satte 2–1.

VH var inte alls med i matchen och såg generellt  trötta och nonchalanta ut mot jumbon Tyringe. Frågan är om det handlade om underskattning? Så såg det ut i vart fall.

Sista fem minuterna höjde sig VH. Anton Carlsson satte 2–2 i powerplay och samme Niklas Salo fixade snyggt 2–3 efter en fin framspelning av Kristoff Kontos.

Vimmerby fick också en bra start i mittperioden då Herman Johansson gjorde mål efter mycket trafik framför Tyringes mål. Var det nu det skulle lossna på allvar för serieledarna? Icke.

En ny bjudning av VH gav Tyringe luft under vingarna, som gjorde 3–4. Sedan fick även hemmalaget en straff efter friläge från egen zon. Den missade dock Balint Horvath, eller rättare sagt, Tomas Rydén räddade.

Vimmerby gick till den sista periodvilan i ledning med 3–4.

Sista perioden blev mållös och VH lyckades vinna med ett nödrop. Det viktiga var förstås att bärga en ny seger. Att det fanns väldigt mycket att önska spelmässigt var en annan sak. Redan på fredag väntar ny bortamatch för VH, tabelltvåan Kalmar på bortais.

Fakta

Tyringe-VH: 3-4 (2-3, 1-1, 0-0)

Målen: 1-0 (0.41) Erik Kurtz, 1-1 (1.10) Anton Carlsson (Christoffer Rasch, Roman Semjonovs), 2-1 (9.49) Filip Jannerstig, 2-2 (15.50) Anton Carlsson (Niklas Salo, Jakob Karlsson), spel fem mot fyra, 2-3 (17.48) Niklas Salo (Kristoff Kontos, Christoffer Rasch), 2-4 (23.59) Herman Johansson (Christoffer Rasch, Max Popovic), 3-4 (25.19) Gabriel Altberg.

Skott: 32-30.

Utvisningar: Tyringe: 4x2. VH: 3x2.