Så gick det i division fem i kväll

Fem matcher har spelats i division fem under onsdagskvällen. Nedan följer en genomgång om hur det har gått för de lokala lagen.

19 juni 2019 22:29

Fågelfors - Djursdala SK 0-2

Djursdala SK slog jumbon Fågelfors på bortaplan med 2-0 i en match som hade kunnat sluta med betydligt större siffor.

– Vi dominerade kraftigt rakt igenom och hade mycket boll speciellt i första halvlek, säger DSK-tränaren Patrik Nilsson.

DSK tog ledningen efter 30 minuter genom Ricky Gustafsson och behöll den ledningen in till pausvilan. I andra halvlek kom DSK inte upp i samma nivå men lyckades ändå uttöka sin ledning till 2-0 genom Simon Henriksson som vinklade in bollen efter ett långt inkast. Fågelfors missade en straff i matchens slutskede.

– Försvarsspelet var klockrent i dag igen och vi bjuder knappt på några chanser alls. Alla lagdelar jobbar stenhårt i försvaret och alla förtjänar beröm i dag, säger Nilsson.

Södra Vi IF - Fårbo FF 8-0

Södra Vi hade inga som helst problem med att besegra Fårbo på hemmaplan under onsdagen. Det tog bara fem minuter innan hemmalaget tryckte på gasen och tog ledningen. 2-0 och 3-0 kom av bara farten och höll i sig tills att domaren blåste för halvtid. I andra halvlek kom Södra Vi inledningsvis ut med mindre fart och energi, men när man väl hittade tillbaka till spelet igen rasslade fem nya mål in. Matchen slutade 8-0.

– Vi bestämde oss innan matchen för att bara ta tag i det direkt. Vi spelar riktigt bra fotboll och spelar som ett lag. Jag tycker hela laget ska plussas men speciellt Anton Brorsson som gör sin bästa match för året, säger Södra Vis tränare Peter Magnusson.

Värt att notera är att alla de fem offensiva spelarna i Södra Vi fick näta. Målskyttarna var: Flilip Frejd (2), Anton Brorsson (2), Fredric Carlsson (2), Robin Hammar och Adrian Mathiasson.

HM IS - SK Lojal 1-2

Lojals två mål innan halvtid visade sig vara viktiga. HMIS reducerade i andra akten men räckte inte till.

SK Lojal hade en stark första halvlek. Det resulterade även i två mål innan paus, av skyttekungen Flamur Mullali. I den andra halvleken tog HMIS över mer och mer. De reducerade efter 75 minuters spel via William Stejdahl. SK Lojal säkrade dock genom att gå ned på en fembackslinje och det resulterade i en seger.

– Vi gör det riktigt bra i första halvleken. I den andra spelar vi lite sämre. De gör ett mål och sätter högre press på oss, så vi bestämde oss för att ta ned en till spelare i backlinjen. Det var ett taktiskt dra som funkade, säger Lojals spelande tränare Viktor Gimolli.

HMIS tränare, Jesper Stejdahl hade samma uppfattning som Gimoli om matchen. Den första halvan var Lojals, den andra tillhörde HMIS. Men det räckte inte för hemmalaget:

– Vi har nog aldrig gjort så många individuella misstag som vi gör matchens första 30 minuter. De har duktiga och tekniska spelare som straffar oss effektivt. Vi gör det för smått. Men i den andra halvleken går vi ut och sätter lite högre press, samt att vi hotar mer i djupet och löper mer. Då blir det genast lättare.

I SK Lojal var målvakten Ilhan Jejna duktig, trots att han i själva verket är utespelare. Anton Selini gjorde också en bra match. Av HMIS-spelarna utmärkte sig backen Felix Stejdahl samt målskytten William Stejdahl.

IF Stjärnan - Målilla GOIF 3-1

Det blev en tung 3-1-förlust för Mållila borta mot Stjärnan under onsdagskvällen. Hemmalaget ville inte ha någon onödig spänning och såg till att gå upp till en snabb 3-0-ledning i början av den första halvleken. Målilla fick in ett tröstmål i andra halvlek men lyckades aldrig komma nära poängen i den här matchen.

– Jag tycker att domaren avgör matchen i dag. Jag brukar aldrig klaga på domaren men det gör jag nu. Vi ska ha en solklar frispark precis innan deras 2-0-mål och 3-0 kommer på en feldömd straff. Men annars tycker jag att Stjärnan vinner matchen rättvist och är bättre än oss genom hela matchen, säger Målillas tränare Patrik Gunnarsson.

Henrik Petersson och den vikarierande målvakten Simon Rydén stack ut med sina prestationer i Målilla. Tröstmålet gjordes av Henrik Johansson.

Rödsle BK - Storebro IF 3-1

Storebro IF förlorade borta mot Rödsle BK med 3–1, efter underläge med 1–0 i halvtid.

I den 18:e matchminuten kom matchens första mål. Rödsles Lars Cederqvist noterades för det målet.

Snabbt in i den andra halvleken (minut 46) kvitterade Storebro genom Viktor Nyström. Några mer mål blev det inte för SIF under ondsagskvällen. Istället kunde Rödsle BK vinna med 3–1, efter att Slatko Kolompar gett RBK ledningen i 85:e minuten, och Linus Samuelsson utökat den på tilläggstid.

Vi har försökt nå Storebros tränare, Torbjörn Pettersson, för en kommentar men utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco Jens Lidesjö