Så gick det i division fem

Både SK Lojal och HM IS stod för fina prestationer i sina respektive matcher på lördagen. Ändå blev det inga poäng för något av lagen. Lojal föll mot Stjärnan (1–3) och HM IS mot Timmernabben (0–4).

15 juni 2019 20:28

SK Lojal tog ledningen hemma mot Stjärnan genom FlamurMullali. Ledningen stod sig fram till halvtid och så långt var tränaren Viktor Gimolli nöjd.

– Vi spelar så himla bra i första halvlek. Det är vi som skapar allt och vi har bud på flera mål, säger Gimolli.

I andra halvlek vände matchen, åtminstone målmässigt. Lojal hade flera farliga lägen men det var Stjärnan som gjorde målen och matchen slutade 1–3.

– Det är en ganska tuff förlust. Efter 1–2-målet hade vi svårt att komma tillbaka. Vi orkade inte riktigt. Men hela laget förtjänar beröm för första halvlek. IlhanJejna fick stå mål idag och gör det kanon. Det är en spelare som vi har haft på nästan alla positioner och han gör inte bort sig någonstans.

SK Lojal ligger tia i division fem med nio inspelade poäng.

Även HM IS gjorde en bra första halvlek i bortamötet med Timmernabben. Men det räckte inte för att ta poäng. Hemmalaget vann med 4–0.

– Vi låg under med 2–0 i paus men förtjänade kanske ett oavgjort resultat då. Sedan gjorde vi absolut ingen bra andra halvlek. Timmernabben gjorde det betydligt bättre, säger tränaren Jesper Stejdahl.

HM IS saknade närapå en halv startelva då fem spelare var borta av olika anledningar.

– Viss rutin försvinner och då blir det tuffare för dem som ska bära laget. Det är en förklaring till att vi inte orkar, men spelarna som kommer in gör det fantastiskt bra. Vi har flera 03:or med i dag som imponerar. Vi har ett fantastiskt underlag att jobba med så framtiden ser ljus ut, säger Jesper Stejdahl.

Högerbacken Dennis Davidsson flyttades upp till innermittfältet och gjorde en bra match.

– Han bär laget med sin arbetskapacitet och sin inställning. Därför förtjänar han att lyftas som ett föredöme.

HM IS ligger sexa i division fem med 12 inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson