Lenhovda IF - VSGF/JAIK 4-3

VSGF/JAIK ägde matchen i 70 minuter. Sedan rasade de som ett korthus och förlorade med 4–3 borta mot Lenhovda IF.

I bortmatchen mot Lenhovda dominerade VSGF/JAIK matchen i 70 minuter. De tog ledningen i den första halvleken, men Lenhovda fick in ett kvitteringsmål. Sedan sköt bortalaget in två mål i den andra halvleken och hade en, vad det verkade, komfortabel 3–1-ledning. Men det skulle ändra sig.

– Våra första 70 minuter är så väl genomförda och välplanerade ända ut till tåspetsarna. Sedan tappar vi tron, och tror inte längre på vår taktik. Vi går ned på en fyrbackslinje, efter att ha spelat med tre backar, och tappar matchen helt efter det. Jag ångrar mig så mycket. Jag har ett stort ansvar i det här också, säger Asic, som fortsätter:

– Spelarna borde ha gjort som de gjorde dem första 70 minuterna, men det är unga killar och inte alltid så lätt. Vi börjar koncentrera oss på fel saker. Vi förlorar matchen på en kvart.

Lenhovda inledde vändningen i den 70:e matchminuten och genomförde den i 85:e. VSGF/JAIK förlorade till slut tungt med 4–3.

Jacob Arvidsson var bäst i VSGF/JAIK, och gjorde även två mål. Albin Moberg nätade också i förlustmatchen. Värt att notera är att alla av bortalagets tre mål kom på fasta situationer.

Ankarsrums IS - Gunnebo IF 2-6

Med fyra inom loppet av fem sex minuter avgjorde Gunnebo IF derbyt mot Ankarsrums IS när det blev 6–2-seger på Bruksliden.

Hemmalaget fick Jonathan Lindqvist utvisad i första halvlek vid ledningen med 2–0.

– Vi var inte alls bra första 35 minuterna. Vi reducerar till 1–2 på straff och där vände matchen. Vi dominerade rätt bra i andra halvlek. Det var skönt att få göra sex mål, säger Gunnebos tränare Markus Harrysson.

Hela Gunnebolaget ska ha beröm för sista 35 minuterna med extra plus till Franz Bamberg.

Målen, Ankarsrum: Christoffer Fröberg 2. Gunnebo: Pascal Ström, Simon Walett, Egzon Duraku, Ahmad Wahid, Franz Bamberg, Daniel Fältsjö.

Sporten har sökt Ankarsrums tränare Johan Aronsson för en kommentar, men förgäves.

BK Boston - Frödinge/Brantestad SK 3-1

Frödinge/Brantestad SK tog ledningen efter 25 minuter. Då vaknade BK Boston till. "Då börjar vi förstå att vi ska spela fotboll", säger Robin Olsson, tränare i BK Boston efter 3–1-segern.

Första 25 minuterna var det inte något av lagen som tog tak i taktpinnen. FBSK tog i den 25:e minuten ledningen efter en frispark som hamnat på Oskar Nilsson panna och in i mål. Då vaknade Boston. Tre mål lyckades hemmalaget göra innan första halvlek var slut. Roberto "Rory" Barraza sköt vackert in kvitteringen utanför straffområdet, Arbnor J. Mataj snurrade upp en FBSK-back och målvakten och hängde dit 2–1. Sedan frispelade Jimmi Wickström Albin Envall som sköt in 3–1, som blev slutresultatet.

– Vi började tveksamt. De gör mål och då börjar vi förstå att vi ska spela fotboll och göra som vi ska göra. Vi får in 3–1 innan pausen. Sedan fortsätter vi med vårt spelsätt fram tills ungefär 70:e minuten. Då backar vi hem och säkrar upp bara, och FBSK skapar inte mycket då, säger BK Bostons tränare, Robin Olsson.

Bäst i BK Boston var mittbacken Jakob Karlsson och Arbnor J. Mataj. I FBSK var Remy Barraza, Dick Johansson och Alex Gunarsson duktiga.

Överums IK - IF Hebe 5-2

Överums IK besegrade IF Hebe med 5–2 på hemmaplan i division 6.

Efter en jämn första halvlek så kopplade Överum ett grepp om händelserna när laget gick fram till en 3–1-ledning, men Hebe reducerade till 2–3.

– Vi tog tag i matchen igen och kunde avgöra. Vi hade bra kontroll på händelserna och vinner rättvist, menar Överums tränare Tobias Pettersson.

– Vi har ledningen, men vi faller igenom vid två tillfällen. Tyvärr. Vi vet inte vad som händer, säger Hebes assisterande tränare Patrik Ström.

Bäst i hemmalaget var Martin Kristiansson, Magnus Larsson, Kevin Ohlén. Målen gjorde Kevin Ohlén 2, Albin Dahlström, Max Johansson, Abdikhadar Mohamed.

Bäst i Hebe var målvakten Elias Johansson, som bland annat räddade en straff. Målen gjorde Tim Johansson och Felix Andersson.

Slätmons BK - KFUM Trix 0-7

Jumbon Slätmon hade inte mycket att säga till om i hemmamatchen mot Trix. Trots att bortalaget inte var överlägsna spelmässigt under den första halvleken lyckades de dra ifrån till 3-0 innan halvtid. I andra halvlek kom fyra nya mål som fastställde slutresultatet till 7-0 för bortalaget.

– De (Trix) får ändå jobba för sina mål i början. Vi krigar på men i andra halvlek faller huvudena och målen rinner in. Nu får vi ta nya tag och så kanske vi kan få några poäng under den andra halvan av säsongen istället, säger Slätmons Simon Karlsson.

Abdiaziz Mohamud stack ut med sin insats i Slätmon.