Anton Holms 1–2-mål kom att bli väldigt avgörande i fredagskvällens derby mellan Hultsfred och Gullringen. Men det var ett mål som nog skulle ha blivit bortdömt.

– De screenar bort en spelare och kan slå in den i öppet mål. Där tappar vi matchen, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Även Gullringens tränare Daniel Ohlsson tycker att målet kom till på ett tveksamt sätt.

– Målet i sig är fint av Anton. Men det är gruff i situationen innan. Det känns som att det ska vara frispark i det läget, säger Daniel Ohlsson.

Efter det viktiga ledningsmålet fortsatte Gullringen att trycka på. Christian Simonsson satte 1–3 med ett fint skott och luften gick ur HFK.

– Vi började dåligt i första men tar över matchen helt i andra halvleken. Vi ska kunna göra fler mål när vi vinner kampen på mitten. Men 1–2-målet dödar hela matchen, säger Jerker Einarsson.

Gullringen ägde matchen från början, men bleknade efter paus.

– Första halvlek är jag jättenöjd med. Men andra är jag väldigt besviken på. Det är en bra laginsats av oss ändå eftersom vi saknade flera tunga namn. Erik Lindblad skulle ha varit med, men blev sjuk. Jonatan Carlsson likaså. Sedan tidigare har vi Dennis Isaksson, Jesper Wärnehall och Anton Palmér skadade, säger Daniel Ohlsson.