LÄS MER: Nedläggning nära – så räddades laget

Första övningen på sista träningen inför fredagens seriepremiär borta mot Boxholm. Det är en namnlek för att lära sig namnen på medspelarna.

Vilket inte är så underligt. För det har bara gått en dryg vecka sedan Solfjäderstaden fick till samarbetet med Berg som räddade laget från att tvingas dra sig ur serien.

– Vi tror på det här samarbetet och hoppas att det kan utvecklas ännu mer i framtiden, säger Solfjäderstadens Ann Lövgren.

Hon höll tillsammans med Jonna Henrichsen i den sista träningen inför premiären.

Och att få spelarna att inte bara kunna varandras namn utan även hitta varandra på planen i premiären var de inte så oroliga över.

– Vi har ju ändå samma tänk. Berg kör med en 2-2-1-uppställning och det gör vi också. Så som lag är vi rätt lika, säger Henrichsen.

Sammanslagningen räddade nu säsongen för Solfjäderstaden. Men den ger också en skjuts åt Berg.

– De är ju ett nystartat damlag som spelar i division 2. Nu får deras spelarna också chansen att spela i division 1. Dessutom så har vi talangfulla juniortjejer som också kommer få en chans att visa upp sig i damlaget, säger Lövgren.

Enligt Rebecca Orrebring så var det Bergspelarna själva som avgjorde om det skulle bli något samarbete eller inte.

– Dagen innan det stod i tidningen så fick vi frågan om vad vi tyckte. Då var det väl sex-sju stycken som sa att de kunde tänka sig att dubblera och flera som sa att de kunde tänka sig att göra det ibland. Det hade ju varit synd om de inte fått ihop något lag och det är ju kul att kunna spela i division 1 med.