Äntligen. Så kände nog FBSK efter säsongens första trepoängare. Åtta förluster, oavgjort senast mot Linghems SK, och nu till slut en seger i division 2-spelet. Robin Blomberg, tränare i Frödinge-Brantestad, var stolt över sitt lag efter 2–1-vinsten borta mot Egnahem:

– Det känns verkligen bra. Det är en väldig lättnad och jag är glad för gruppens skull. Vi har tjänat ihop till det här. Jag tycker att vi bygger vidare från den förra matchen.

Men det kunde ha slutat annorlunda. Det var en jämn tillställning i den första akten, med mycket kamp, där Egnahem var snäppet hetare. Frödinge gick segrande ur den första halvleken efter att mittfältaren Emma Wessman satte dit ledningsmålet via en straffspark. Ett väldigt viktigt mål för FBSK som fick kämpa för segern.

– I inledningen av den andra halvleken är de bättre än oss. Vi hade det jobbigt där i början och det var en slumpartad kvittering från deras sida. Vi skapade ej så mycket under den perioden. I den andra halvan av halvleken tar vi över och kan avgöra det hela, säger Blomberg.

Matchvinnare blev Evelina Thörngren som drog till med ett snyggt skott utanför straffområdet. Inte nog med att segern var betydelsefull mentalt för FBSK. Poängen var också väldigt betydelsefulla för deras chanser att ta sig ifrån en av nedflyttningsplatserna. FBSK är nästjumbo men har nu bara ett ynka poäng upp till just Egnahem som befinner sig på kvalplatsen nedåt.

– Jag tittar inte så mycket på tabellen, men självklart är det viktigt för att hålla modet uppe, konstaterar Blomberg.

Emma Wessman gjorde en stark insats från sin mittfältsposition, men hela laget förtjänade beröm efter lördagens efterlängtade seger.