Comeback slutade sensationellt med SM-silver

När SM-seglingarna avgjordes på Lucernafjärden gjorde Fredric Eriksson comeback mest som en kul grej. Det slutade med att han tog SM-silver tillsammans med Ulf Johansson från Västervik.

Vimmerbykillen Fredric Eriksson, till vänster i bild, tog SM-silver i segling tillsammans med Ulf Johansson.

Vimmerbykillen Fredric Eriksson, till vänster i bild, tog SM-silver i segling tillsammans med Ulf Johansson.

Foto: Jakob Elmerfjord

Segling2021-09-02 13:00

Fredric Eriksson från Vimmerby satsade hårt på seglingen som ung och firade tillsammans med sin syster Magdalena en hel del framgångar. Nu är det 25 år sedan hade lade ned elitsatsningen, men seglingsintresset har han inte släppt helt.

– Tidigare i somras lånade jag en båt av min gamla klubb Westerviks Seglingssällskap och seglade lite med familjen. I samband med det fick jag reda på att klubben skulle arrangera SM för klassen C55 och jag bestämde mig för att delta tillsammans med Ulf Johansson. Det var mest tänkt som en kul grej. Vi hade inga större ambitioner utan siktade på en placering i mitten av startfältet, säger Fredric Eriksson.

SM-tävlingarna pågick från fredag till söndag med totalt tio etapper. 

undefined
Vid SM-seglingarna i Västervik i helgen var Fredric Eriksson med och tog silver.

– Jag var helt färdig efter fredagens tre seglingar. Vädret var väldigt påfrestande med regn och blåst och då undrade jag vad gav givit mig in på.

Duon uthärdade även lördagens seglingar i hårt väder och var placerade på den övre halvan av fältet inför söndagens avslutade race.

– På söndagen hade den värsta ringrosten släppt och det flöt på så pass bra att vi vann två etapper och var tvåa och femma i de andra. Det räckte för att komma tvåa totalt. Väldigt överraskande, säger Fredric Eriksson som fått mersmak av framgången.

– Det här var min första tävling på tio år, men nu är jag sugen på mer. Frågan är bara i vilken klass och typ av båt, säger han glatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!