Dansk diskning kan öka Olssons medaljchanser

En dansk diskning kan göra att Josefin Olssons OS-medaljchanser i laser radial ökar. Inför söndagens avgörande finalseglingar ligger den 31-åriga svenskan kvar på en tredje plats med teoretisk chans till guld.

Josefin Olsson tävlar i laser radial i Enoshima.

Josefin Olsson tävlar i laser radial i Enoshima.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Segling2021-07-30 06:18

På fredagen avslutades grundomgången i damernas laser radial med det nionde och tionde racet i OS-regattan i Enoshima utanför Tokyo.

Efter en 22:a-plats i fredagens första race slutade Josefin Olsson på tionde plats i det andra, vilket totalt gör att hon ligger kvar på en tredje plats. Olsson har därmed goda chanser att ta medalj om hon lyckas i söndagens medaljrace.

Det kan till och med bli guld, men då måste allting gå hennes väg i den avslutande seglingen där de tävlande får dubbla placeringspoäng vilket kan ge omkastningar i resultatlistan.

Olsson utmanas dessutom om sin bronsplats av åtminstone fyra seglare som ligger alldeles bakom henne i sammandraget.

Den överlägsna ledaren före de avslutande seglingarna i grundomgången, Anne-Marie Rindom kunde ha säkrat guldet, men fick i stället en mardrömsfredag. Hon slutade på 26:e plats i det nionde racet och diskades inför det tionde.

Rindom leder dock fortfarande tävlingen före nederländskan Marit Bouwmeester.

Jesper Stålheim i laser halkade ner från elfte till 14:e plats efter de två sista seglingarna i klassen. Han kom 29:a i det första för dagen och 13:e i det andra. Det innebär att han inte går vidare till medaljracet dit de tio främsta kvalificerar sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!