Medaljläge för Josefin Olsson i laser radial

Josefin Olsson fortsätter att klättra i OS-regattan. Svenskan segrade i den femte seglingen i damernas laser radial och kom sedan sexa i nästa race. Det innebär att hon är tvåa totalt.

Josefin Olsson. Arkivbild.

Josefin Olsson. Arkivbild.

Foto: Martti Kainulainen

Segling2021-07-27 06:27

Efter en tuff inledning på regattan där Olsson låg 26:a sammanlagt har hon nu rest sig. Måndagens två seglingar resulterade i en åttonde- och en fjärdeplats – och under tisdagen kom till slut en efterlängtad seger.

Norskan Line Flem Høst, som ledde efter måndagens race, tappade till fjärde plats efter att ha kommit på 25:e plats i en av dagens seglingar. Men det är fortsatt skandinaviskt i topp genom danskan Anne-Marie Rindom.

Laser radial avgörs i tio seglingar och ett avslutande medaljrace den 1 augusti.

I laser tappade Jesper Stålheim mot täten efter att ha kommit på 20:e plats i första delseglingen för dagen. Han repade sig och blev fyra i den andra seglingen men tappade sedan återigen genom en 17:e plats. Han ligger elva i sammandraget.

Det svenska hoppet i finnjolle, Max Salminen, kom på åttonde plats i den första seglingen i klassen och kom sedan på tolfte plats i den andra. Han ligger tolva totalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!