Olsson nerpetad till tredje plats

Josefin Olsson fortsätter sin medaljakt i OS-regattan. Under torsdagens halkade svenskan ner ett hack – men Sverige är fortfarande kvar i topp tre i damernas laser radial. –Det är mycket som kommer kunna hända.

Josefin Olsson under torsdagens OS-segling i laser radial.

Josefin Olsson under torsdagens OS-segling i laser radial.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Segling2021-07-29 07:32

Medvinden fortsätter, men konkurrensen är hård, medger Josefin Olsson som gör sig redo för fredagens delseglingar.

– Jag är där jag vill vara och ser fram emot fortsättningen, säger hon till TT efter åttonde delseglingen på torsdagen.

Olsson avancerade efter en tuff inledning på regattan, där svenskan inledningsvis låg på 26:e plats. Under torsdagens första race, det sjunde i laser radial-klassen, nådde Olsson en fjärdeplats, vilket gav andra plats i sammandraget. Men under den åttonde delseglingen vände vinden, och svenskan hamnade först på nionde plats.

Inledningsvis kämpigt, enligt Olsson.

– I sista fick jag en lite sämre start och låg lite sämre till mot fältet , så jag fick jobba mig tillbaka. Men jag tycker ändå jag gjorde det bra.

Resultatet innebär att svenskan halkar ner från andra till tredje plats i sammandraget. Leder gör danskan Anne-Marie Rindom, följt av Finlands Tuula Tenkanen.

På fredag väntar de två sista delseglingarna innan medaljracet tar vid.

– I morgon kommer det bli tufft för vi väntar oss lite nya förhållanden.

På herrsidan blev Jesper Stålheim nia i torsdagens åttonde race och elva i det sjunde i laser. Därmed ligger svensken just nu elva i sammandraget.

OS-seglingen avgörs utanför den lilla ön Enoshima några mil sydväst om Tokyo. Totalt görs tio race i grundomgången för laser radial och laser före finaltävlingarna på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!