Oviss framtid för silver-Josefin – trots medalj

Hon seglade sig fram till silver och var nära OS-guld. Men trots succén i Tokyo är framtiden oviss för Josefin Olsson. –Till Paris är det bara tre år så jag får se vad som händer.

Josefin Olsson tog OS-silver i seglingens laser radial efter att ha kommit först i den avslutande medaljseglingen under sommar-OS i Tokyo.

Josefin Olsson tog OS-silver i seglingens laser radial efter att ha kommit först i den avslutande medaljseglingen under sommar-OS i Tokyo.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Segling2021-08-01 11:49

Hon har hållit sig undan sociala medier för att fokusera bättre under veckan som gått. Och nu har telefonen har nästan kraschat, berättar en leende silvermedaljör som försöker ta in vad som precis har hänt.

– Det var så mycket meddelanden, jag har inte hunnit kolla – men jag ringde snabbt till mina föräldrar och de var så glada. De hade varit jättenervösa där hemma, berättar Josefin Olsson för det samlade pressuppbådet utanför den lilla ön Enoshima några mil sydväst om Tokyo där OS-seglingen avgjorts.

Josefin Olsson bär stolt sin tunga medalj om halsen. Hårt arbete har gett resultat.

– Ett kvitto på många års slit.

31-åringen började segla optimistjolle som barn innan hon fick upp ögonen för OS-klassen laser radial. Vid sidan av seglingen har Josefin Olsson studerat vid Handelshögskolan i Stockholm.

Fortsätter satsningen på segling framöver? Josefin Olsson medger att OS-medalj ger viss mersmak. Men några tvärsäkra svar om framtid och OS 2024 vill hon inte ge.

– Jag ska ta en funderare i höst. Jag har sett fram emot lite semester och lugn och ro, och fundera på om jag vill fortsätta till Paris, säger hon och tillägger:

– Det är väldigt lockande, men jag får se om motivationen finns efter det här.

TT: Finns det några andra klasser du funderat på att prova?

– Det är en utmaning om man byter klass, att det bara är tre år kvar och då är det plötsligt inte så lång tid att bli riktigt bra i en annan klass.Jag får se hur det blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!