– Roligt för Linköping att de vann. De var snabbare, säger Nyrks ordförande Martina Adolfsson som själv red i silverlaget från Motala.

Det var det nya laget i Linköpings fältrittklubb, stationerad i nya Smedstad ridcenter, som tog lag-DM-titeln genom Jenny Isaksson på Winston, Sofie Jansson på Aaccept och Hanna Aldin på Cantana II. Ett lag som återförandes efter att förr ha tagit en rad DM-guld i ponny i Wreta.

Jansson och Aldin var båda felfria, men det var faktiskt Isaksson som trots två rivningar som fällde avgörandet. Även Nyrks lag hade två rivningar och då avgjorde tiden och där hade Isaksson snabbast tid av alla. Hanna Aldin vann även junior-DM individuellt.

Artikelbild

| Guldlaget. Linköpings fältrittklubb vann lag-DM för stora hästar på söndagen. Här ses Jenny Isaksson, Sofie Jansson och Hanna Aldin efter segern på Nykyrka ridklubb.

– Det kändes som en bra runda, vi hoppade fint, säger Hanna.

Nyrks silverlag bestod av Caroline Sandelius, No fear, Martina Adolfsson, Duke, och Harry Eke-Göransson, La Gaucho.

– Roligt, sade Eke-Göransson som var nöjd med sin individuella hoppning med åtta fel i omhoppningen.

Det var Motala även på bronsplats genom Nyckelryttarnas Sanna Andersson, Cornelia Karlsson och Hugo Karlsson.

Artikelbild

| DM-vinnarna från Linköping, Jenny Isaksson, Sofie Jansson och Hanna Aldin, med sina hästar Winston, Aaccept och Cantana II efter DM-segern på Nyrk.

– Att bli östgötamästare är prestige, kommenterar Östergötlands ridsportförbunds ordförande Fredrik Lundén på prisutdelningen.

Individuellt i 1.30 var det dubbelt Mantorpsryttarna genom Julia Karlsson och Sofie Karlsson. I 1.20 vann Evelina Siverholm, Kinda.

I ponny på lördagen vann Skogslotten i lag, Nyckelryttarnas Hugo Lorin på B-ponny, Nyckelryttarnas Tuva Karlfeldt-Ekberg på C-ponny, och Wretas Ebba Svedén i D-ponny.

Totalt gjordes 250 starter på två DM-dagar.