Serieledaren ställs mot nykomlingen

Det kryllar av lag från Vetlandatrakten i Gullringens division fyra-serie. På fredagskvällen väntar Bäckseda IF på bortaplan.

Kevin Gaines är tillbaka i Gullringens trupp inför matchen mot Bäckseda.

Kevin Gaines är tillbaka i Gullringens trupp inför matchen mot Bäckseda.

Foto:

Fotboll2019-05-10 12:00

Självförtroendet är på topp i Gullringen efter 4–3-segern mot Myresjö/Vetlanda i förra omgången.

– Det var fruktansvärt skönt med tanke på hur vi avgör, på stopptid. Det visar vilken moral vi har i laget, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Även Bäckseda kommer stärkta till matchen efter att ha tagit en derbyseger mot Hvetlanda GIF. Nykomlingarna vann matchen med 3–0 inför drygt 600 åskådare på Paradisvallen. Till matchen mot Gullringen har Bäckseda två segrar och två förluster med sig i bagaget.

– Tabellmässigt och historiskt är vi ett topplag i fyran. De kommer från femman, så vi är favoriter. Det är viktigt att vi håller upp våra huvuden och fokuserar på vad vi ska göra under matchen, säger Daniel Ohlsson.

Bäckseda tog sig upp från division fem tillsammans med Höreda GoIF. Efter fyra omgångar är det Bäckseda som har lyckats bäst med ett försprång på fem poäng till lokalkonkurrenten.

Vilka som står på den andra planhalvan är dock inget som Daniel Ohlsson ägnar särskilt mycket tanke åt.

– Vi ska alltid fokusera på vårt spel i grund och botten. Cirka 90 procent av vårt fokus ligger på vårt egna spel och 10 procent på motståndaren.

Kevin Gaines är tillbaka i Gullringens trupp efter att ha missat matchen mot Myresjö/Vetlanda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!