Coleman sist i finalen: "Där jag är"

Michelle Coleman slutade sist i finalen på 100 meter fritt under sim-EM i Budapest. –Det var ungefär som semin och det verkar vara där jag är. Jag ger mitt allt och det är de här tiderna som blir. Men det måste ju ner, säger Coleman i C More.

Michelle Coleman.

Michelle Coleman.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2021-05-22 19:11

Svenskans tid, 54,15, var en dryg sekund långsammare än segertiden av Femke Heemskerk från Nederländerna, och även en bit över Colemans personbästa på 53,04 samt den svenska OS-kvalgränsen på 53,35.

– Hemgången är alldeles för långsam, utvecklar Coleman.

Coleman har dock redan klarat OS-kvalgränserna på både 50 och 100 meter fritt, det gjorde hon hösten 2019, men väntar fortfarande på klartecken från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

På 50 meter fjäril är Sara Junevik klar för final. Hennes 26,00 i semifinalen var bara en hundradel över personbästat hon noterade under förmiddagspasset.

– Jättebra, verkligen. Att jag kan komma in och hålla nerverna i styr känns jättebra, säger Junevik i C More.

Louise Hansson, i samma semifinal som Junevik, hade elfte snabbaste tid vilket alltså inte räckte till final.

Lillasyster Sophie Hansson är däremot vidare till final på 50 meter bröstsim. 22-åringen, som tog EM-guld på den dubbla distansen, simmade på 30,53 – sju hundradelar över sitt personbästa. Däremot slogs Emelie Fast, med tiden 30,88 i samma semi, ut. På samma distans imponerade blott 16-åriga Benedetta Pilato, Italien, när hon satte nytt världsrekord på tiden 29,30.

Björn Seeliger, på 50 meter fjäril, lyckades inte ta sig hela vägen till final utan slutade sist i sin semi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!