Fortsatt tungt för Louise Hansson: "Frustrerande"

Louise Hansson har det fortsatt kämpigt i sim-VM. Tillbaka efter missen på 100 meter fjäril blev det ett par nya motgångar. –Det är frustrerande, säger hon om sin fjärilssträcka i mixedlagkappen.

Louise Hansson kämpar med simningen i VM.

Louise Hansson kämpar med simningen i VM.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2023-07-26 06:34

Louise Hansson slogs ut i försöken på 50 meter ryggsim och sedan missade det svenska mixedlaget final på 4x100 meter medley med en halv sekund på onsdagsmorgonen i Fukuoka.

Dessutom slogs Björn Seeliger ut på 100 meter fritt.

Mixedlaget med Hanna Rosvall (1.00,37/rygg), Erik Persson (1.00,12/bröstsim), Hansson (57,05/fjäril) och Seeliger (48,31/frisim) slog svenskt rekord med 3.45,85 – men putsningen med två sekunder hjälpte inte.

Louise Hansson hade hoppats ta revansch för den individuella missen och få till ett bra fjärilsim inför damernas 4x100 meter medley på söndag där det finns svenska medaljförhoppningar.

"Får inte till det"

Men fjolårets Europamästarinna har samma känsla som under den tårfyllda söndagskvällen när medaljdrömmarna gick i kras redan i semifinalen.

– Jag vet att tiderna finns där, jag vet att känslan är där och jag vet att jag är i form, men jag får inte till det. Jag kan inte sätta fingret på vad det är och det är frustrerande, säger hon.

Hon har haft några tuffa dagar sedan missen på favoritdistansen i söndags.

– Det var väldigt tufft att se finalen. Jag ville vara där och ha något att säga till om, men efter det så var det bara att släppa det när man hade fått hantera sina känslor, säger hon.

I ryggsim har Louise Hansson nått stora framgångar med VM-guld på 100 meter och VM-brons på 50. Men det är i kortbana där hon kan utnyttja vändningarna och sitt fina undervattensarbete.

"Saknar väggen"

På långbana fungerar det inte.

– Jag tränar inte tillräckligt mycket ryggsim för att hålla i långbana, jag klarar mig i kortbana för att väggarna kommer. Det är jag medveten om. Det känns bra i 25 meter sedan saknar jag väggen, säger Hansson som tangerade sitt årsbästa, 28,42, och slutade på 22:a plats, 18 hundradelar från semifinal.

Björn Seeliger har inte lyckats pricka formen på 100 meter fritt. Han var snabbast ut i sitt heat, 22,81, men sist och tia i mål på 48,82.

Det var nästan en halv sekund från avancemang.

Det innebär att Sverige inte har någon simmare med i onsdagens finalpass.

Björn Seeliger slogs ut direkt i försöken på 100 meter fritt i VM.
Björn Seeliger slogs ut direkt i försöken på 100 meter fritt i VM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!