Hansson avstår guldgren

Hon vann guld på distansen i kortbane-VM – men nu väljer Louise Hansson att avstå 100 meter ryggsim i VM i långbana. Orsaken – en schemakrock med 100 meter fjäril. –Jag känner att jag inte är lika konkurrenskraftig på ryggsim ännu, säger hon.

Louise Hansson.

Louise Hansson.

Foto: Christine Olsson/TT

Simning2022-06-16 17:45

Sim-VM startar på lördag och Louise Hanssons huvuddistans 100 meter fjäril, där hon är världsfyra i år, går första och andra dagen.

När finalen avgörs på söndag går semifinalen på 100 meter ryggsim bara två heat senare.

– Hade det gått vilken annan dag som helst hade jag kört det, säger Louise Hansson som tog EM-brons i fjol och blev femma på OS i fjäril.

Ryggsimmet är nytt för henne i långbana. På kortbana blev det dundersuccé i december när hon på VM i Abu Dhabi tog guld på 100 meter ryggsim och brons på halva distansen. Totalt simmade Louise Hansson hem sju medaljer i Abu Dhabi.

– Det känns inte rättvist mot mig själv när fjärilen är min huvuddistans. Jag kommer att köra 50 meter rygg, även om mitt 100 meter rygg är bättre, säger Hansson som är på 20:e plats på världsårsbästalistan på 100 meter ryggsim.

Det märks att hon grämer sig en aning över schemakrocken – men valet var ändå enkelt.

– Jag får i alla fall smaka på ryggsimmet litegrann och jag känner att det är en bit kvar tills jag kan vara med och utmana i långbana som i kortbana, säger hon.

Samtidigt har bröstsimmaren Erik Persson, OS-åtta i Tokyo, bestämt sig för att avstå EM som avgörs i augusti. Han fokuserar enbart på VM.

– Det är bara två år till OS och jag vill ha en bra och sammanhängande period av träning och tävling. Jag har alltid simmat allting och förra året var mycket med mästerskap och ISL, så nu vill jag prova att göra på ett annat sätt, säger Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!