Hansson: "Marginalerna inte på min sida"

Hon åker hem med sju medaljer från kortbane-VM. Men sista individuella grenen blev ändå stolpe-ut för Louise Hansson. –Hundradelarna var inte på min sida, säger hon efter silvret på 100 meter fjäril.

Louise Hansson.

Louise Hansson.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2021-12-21 16:22

Louise Hansson var med personliga rekordet 55,10 bara sex hundradelar från guld.

Men kanadensaren Maggie MacNeil gjorde likadant som i OS och i senaste VM i långbana.

Vann.

– Jag går in och sätter personligt rekord så jag kan inte vara annat än nöjd. Jag har sju medaljer med mig från det här mästerskapet, konstaterar Hansson.

Och när hon säger det får hon nästan nypa sig i armen.

"Väldigt overkligt"

– Det känns väldigt overkligt. Det var inget jag trodde på. Det har varit ett väldigt roligt mästerskap, medalj i allt jag ställt upp i. Jag hade inte kunnat önska mig mer, säger hon.

Det blev tre guld, två silver och två brons. Och en ny svensk ryggsimmare av världsklass.

Apropå små marginaler. Lillasyster Sophie Hansson, som också glänst i VM, avslutade sitt individuella tävlande med en fjärdeplats på 200 meter bröstsim. Hon slog svenskt rekord med drygt en sekund, 2.18,13.

Till bronset saknades 17 hundradelar. Hon var frustrerad efteråt över att hon inte tryckt ned gaspedalen tidigare.

– Jag är så feg. Jag är så stark i slutet så jag borde ha gått på tidigare. Men det är så svårt att veta. Det är min tredje tvåhundring i kortbana på fem år. Man är en vinnarskalle och när man är så nära ett brons så vill man ha det, säger hon.

Jul på flygplan

Nu åker Louise och Sophie till Virginia för att fira jul med resten av familjen. Där har lillebror Gustaf gått första terminen på college och följer systrarna i spåren.

– Det blir faktiskt julafton på flygplanet och så får vi fira jul med familjen senare. Men det viktigaste är att vi får vara tillsammans, det ska bli skönt att se alla, säger Louise Hansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!