ISL inställd på grund av kriget – Sjöström drabbas

Den penningstinna simtouren ISL ställer in årets säsong på grund av kriget i Ukraina. –Det är så klart tråkigt, men helt förståeligt, säger svenska stjärnan Sarah Sjöström till Aftonbladet.

Det blir ingen simtour i år för Sarah Sjöström och de andra simmarna i ISL. Arkivbild.

Det blir ingen simtour i år för Sarah Sjöström och de andra simmarna i ISL. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2022-03-28 10:54

Sjöström är en av toppsimmarna som är med i ett internationellt lag som tävlar i simligan ISL, som har sin säsong under hösten. Men i år ställs ligan in på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

"Kriget i Ukraina är en tragedi och har förstört mångas liv, familjer och hem. Många av våra ISL-kollegor är fångna i Kiev och konflikten ser ut att kunna fortsätta under överskådlig tid", skriver ISL på sin webbplats och i ett brev till simmarna.

ISL lägger inte ner helt och hållet. Simligan planerar bland annat att utöka sin juniorliga. Och fjärde säsongen av International Swimming League planeras att gå 2023.

Sjöström simmar för Energy Standard som grundades av den ukrainske miljardären Konstantin Grigorisjin. I förra veckan stoppade Energy Standard alla ryska simmare och tränare i laget.

Sjöström, som tjänat miljoner på sitt deltagande i ISL, har förståelse för att ISL ställs in i år.

– Det är så klart tråkigt, men helt förståeligt med tanke på rådande omständigheter i vår omvärld. Dessutom är min internationella klubb ukrainsk i grunden och många som jobbar med ISL är just från Ukraina vilket gör det extra svårt just nu, säger hon till Aftonbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!