McIntosh första guld – nytt fiasko för Popovici

Guldsuccé och fiasko. Fjolårets tonårssuccéer Summer McIntosh, Kanada, och David Popovici, Rumänien, upplevde himmel och helvete i sim-VM.

Det blev tredje gången gillt för Summer McIntosh i VM.

Det blev tredje gången gillt för Summer McIntosh i VM.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Simning2023-07-27 15:53

För McIntosh, 16, blev det tredje gången gillt i Fukuoka.

Hon utklassade konkurrenterna på 200 meter fjäril och tog första guldet i VM efter de två hon plockade under genombrottsmästerskapet i fjol.

– Jag är väldigt glad, det här är en mina favoritdistanser så jag ville bara trycka på och se hur fort jag kunde simma. Jag försöker alltid ha så roligt som möjligt och utnyttja energin som publiken ger, säger McIntosh som putsade sitt eget juniorvärldsrekord.

McIntosh började VM med en riktig besvikelse och missade medalj på 400 meter fritt, men varvade upp i onsdags med brons på 200 meter fritt där det också blev juniorvärldsrekord.

David Popovici, 19, tog hem dubbeln i fjol med guld både på 100 och 200 meter fritt.

I år blev han helt utan medalj.

Efter att ha gått för världsrekord på 200 meter fritt och klappat ihop på sista längden skulle revanschen komma på halva distansen.

Men rumänen blev bara sexa på 47,83 – nästan en sekund över sitt eget världsrekord.

Kyle Chalmers, Australien, tog guld på 47,15 före överraskningen Jack Alexy, USA, som från en ytterbana var 16 hundradelar bakom.

Fransmannen Leon Marchand är på väg att bli VM-kung och tog sitt tredje guld genom att vinna 200 meter medley på 1.54,82.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!