Ny fjärdeplats stör inte nöjd Hansson

Louise Hansson är ute efter revansch efter att ha blivit VM-fyra i fjol. När sim-VM startade började hon med att bli fyra i försöken på 100 meter fjäril. Störande? –Nej, jag vet att det är mycket som kommer att hända, säger hon om fortsättningen.

Louise Hansson tog sig vidare med fjärde tid från försöken på 100 meter fjäril.

Louise Hansson tog sig vidare med fjärde tid från försöken på 100 meter fjäril.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2023-07-23 04:54

Louise Hansson skrattade bort faktumet att hon gick vidare till eftermiddagens semifinal med just fjärde tid.

– Det känns som att många av tjejerna simmade väldigt kontrollerat nu. Det ska bli kul att köra i kväll, säger hon efter försöken i Marine Messe i Fukuoka.

För de bästa handlar försöken bara om att ta sig vidare med en bra känsla och den tyckte Louise Hansson att hon fick.

"Onödigt nervös"

Hon använde just ordet kontrollerat också över sin egen simning. Hon erkände att det är speciellt att gå in till sitt första lopp i ett mästerskap.

– Man känner sig lite onödigt nervös. Det är nästan som man är mest nervös inför försöken, speciellt inför första loppet för att man inte har fått testa formen på riktigt ännu, säger hon.

Louise Hansson blev tvåa i sitt på 57,49, en knapp halv sekund över sitt årsbästa.

Tyskan Angelina Köhler vann heatet lite överraskande, men Louise Hansson besegrade både regerande olympiamästaren Maggie MacNeil, Kanada, och regerande världsmästaren Torri Huske, USA, med knapp marginal efter en stark avslutning.

Kinesiska OS-tvåan Zhang Yufei var snabbast totalt med 56,89.

Snabbare utgång

I fjolårets VM i Budapest missade Louise Hansson medalj och blev fyra med ynka sju hundradelars marginal.

Några veckor senare tog hon EM-guld i Rom.

Om det var kontrollerat i försöken lär det gå snabbare i semifinal och final. Hennes försökstid var 1,27 sekunder över sitt personbästa.

– Jag gick ut på 26,8 och förhoppningsvis ska jag kunna gå ut tre, fyra tiondelar snabbare i alla fall och sedan under 30 sekunder hem, säger hon och fortsätter:

– Jag ska försöka göra det bästa loppet jag kan i kväll. Men i en final spelar tiden mindre roll och placeringen desto mer. Hade jag tagit brons i fjol hade jag varit jättenöjd, fjärde plats är jag inte nöjd med trots att det var min näst snabbaste tid i karriären.

Japanska stjärnan Rikako Ikee, som överlevt cancer, gjorde sin första individuella VM-start sedan 2017, men missade avancemang med fem hundradelar efter att ha noterat 58,61. Ikee gjorde comeback i OS i Tokyo, men simmade då bara i lagkapperna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!