OS-guldmedaljör tar paus – efter triangeldrama

Australiske simstjärnan Kyle Chalmers tar en paus efter ett påstått triangeldrama i landslaget. OS-guldmedaljören beskyller delvis media för beslutet. "De påhittade historierna gällande mitt privatliv har varit mer än vad jag kan hantera", skriver han.

Australiske simmaren Kyle Chalmers tar en paus inför sim-VM i Budapest i juni. Arkivbild.

Australiske simmaren Kyle Chalmers tar en paus inför sim-VM i Budapest i juni. Arkivbild.

Foto: Martin Meissner/AP/TT

Simning2022-05-23 14:49

Kyle Chalmers fanns inte på plats när den australiska truppen till sim-VM i Budapest i juni presenterades.

Efteråt förklarade Chalmers, som vann OS-guld på 100 meter frisim i Rio 2016, varför genom ett inlägg på Instagram.

"De senaste dagarna har varit väldigt utmanande för mig, både mentalt och känslomässigt, och det har tagit hårt på mig. Jag måste ta hand om min mentala hälsa och förbereda mig själv inför ett viktigt år i bassängen", skriver han.

"Ifrågasätter min integritet"

Han fortsätter:

"Den negativa mediebevakning kring mitt beslut att delta på VM och de påhittade historierna gällande mitt privatliv har varit mer än vad jag kan hantera".

Bakgrunden är den rivalitet som media målat upp mellan Chalmers och landsmannen Cody Simpson, 25.

Popstjärna

Enligt australisk media dejtar Simpson Chalmers tidigare flickvän Emma McKeon, 27. McKeon blev historisk när hon i Tokyo i fjol blev första kvinnliga simmare att ta sju medaljer i ett och samma OS. Ett av de fyra gulden bärgade australiskan efter att ha besegrat tvåan Sarah Sjöström i finalen på 50 meter fritt.

Simpson, även känd som popstjärna i hemlandet, kvalificerade sig för en vecka sedan till Samväldesspelen i Birmingham senare i sommar.

Det skapade spekulationer om att Simpson skulle ta en VM-plats, men den platsen försvann då Chalmers i förra veckan hastigt ändrade sitt beslut till att vilja delta på VM – efter att tidigare varit bestämd med att han inte kommer resa till Budapest.

Emma Mckeon efter OS-guldet på 50 meter fritt i Tokyo. Arkivbild.
Emma Mckeon efter OS-guldet på 50 meter fritt i Tokyo. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!