Rekordkross av Hansson efter finalilskan

Besvikelse och ilska vändes till beslutsamhet. Sophie Hansson tog revansch för finalinsatsen på 100 meter bröstsim genom att krossa sitt personliga rekord och ta en semifinalplats på dubbla distansen i OS. –Jätteskönt. Jag lät mig själv vara väldigt arg och upprörd i några timmar, säger hon.

Tummen upp. Sophie Hansson njöt efter sin oväntade semifinalplats på 200 meter bröstsim.

Tummen upp. Sophie Hansson njöt efter sin oväntade semifinalplats på 200 meter bröstsim.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Simning2021-07-28 14:39

Det var i går som Sophie Hansson missade en bra chans att slåss om medalj på halva distansen. Finalen slutade i besvikelse, ilska och sjätte plats.

På dubbla distansen, som hon egentligen bara använt för att utvecklas på 100, gick hon överraskande till semifinal efter att ha mosat sitt personliga rekord med 97 hundradelar till 2.23,82. Det gav tolfte tid i försöken.

När det här året började låg hennes personliga rekord på 2.27,64.

– Jag har tränar jäkligt hårt i sommar. För att hålla sista biten på 100 meter bröstsim så har jag jobbat med 200-träning. Uppenbarligen har det hjälpt mig på 200 också. Nu är jag topp 16 i världen, konstaterade hon.

Så kanske kan 200 också bli något att satsa på i framtiden?

– Det är en smärtsam distans...det är klart att jag håller den möjligheten öppen, men mitt huvudfokus ligger på 100.

Hon fick stor stöttning från lagkamraterna efter finalen i tisdags.

– Verkligen. Jag fick många värmande kramar, det är så kul. Vi stöttar verkligen varandra och bryr oss så genuint mycket om varandra, säger Hansson som ändå bestämt sig för att vara nöjd och stolt över sin ännu mer imponerande utveckling på 100 meter bröstsim där hon slagit sig in i världstoppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!