Rivstart för Coleman – snabbare än i OS

Michelle Coleman fick en rivstart på sitt första långbanemästerskap på två år. Coleman tog sig vidare till semifinal på 100 meter fritt med femte bästa tid. –Superkul. Jag sade inför mästerskapet att om jag är snabbare än på OS så är jag nöjd och det var jag, säger hon.

Michelle Coleman tog sig till semifinal på 100 meter fritt med femte tid.

Michelle Coleman tog sig till semifinal på 100 meter fritt med femte tid.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2023-07-27 04:35

Det målet klarade hon med en hundradel efter att ha noterat 53,72. I OS slogs hon ut i semifinal och blev 14:e.

Egentligen var Coleman inte inkvalad på distansen utan siktade mot 50 meter fritt.

Men när Sarah Sjöström valde att avstå 100 meter fritt fick Coleman platsen i VM i Fukuoka.

Michelle Coleman tog ett avbrott från simningen hela förra långbanesäsongen och gör sitt första mästerskap i långbana sedan OS.

"Gud så tråkigt"

Väl här har hon fått vänta i fem dagar innan det var dags för den första individuella starten. Coleman simmade i det svenska lagkappslaget första dagen.

– Gud, det har varit så tråkigt. Som tur är har jag och Sarah (Sjöström) ändå haft ungefär samma program så vi har kunnat hålla ihop och tränat och fått dagarna att gå. Men det är en väntan och bygger mycket tid för tänkande. Det gäller att hålla fokus på rätt saker, säger Coleman.

Hon simmade kontrollerat och höll hela loppet.

– Jag tyckte själv att första 50 kändes som jag höll hög frekvens och korta armtag, men jag kände mig väldigt stark på vägen hem, säger hon.

OS-tvåan snabbast

OS-tvåan Siobhan Haughey, Hongkong, var snabbast i försöken på 53,15 före Abbey Weitzeil, USA, som var en tiondel bakom.

OS-guldmedaljören Emma McKeon, Australien, var snabbast i Colemans heat och totaltrea med 53,40.

Semifinalen avgörs i eftermiddag svensk tid.

– I kväll ska jag bara köra och så får vi se vad det blir. Jag ska försöka vara snabbare ut och kan jag hålla den här hemgången kan det nog bli bra, säger Coleman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!