Sandmark om silvret: "Inte jätteförvånad"

Sista morgonen med gänget slutade med ett silver. Nu väljer simningens förbundskapten Ulrika Sandmark att kliva av efter nio år på posten. –Det var det där lilla extra som saknades, men jag trodde nog att hon kunde ta en medalj, säger Sandmark efter Sarah Sjöströms silver.

Ulrika Sandmark. Arkivbild.

Ulrika Sandmark. Arkivbild.

Foto: Johan Jeppsson/TT

Simning2021-08-01 09:45

Förbundskaptenen säger att hon såg tendensen under hela veckan.

– Jag är inte jätteförvånad efter de här dagarna. Det har blivit bättre och bättre och simningen har blivit allt säkrare, säger Sandmark om Sjöström som tog simlandslagets enda medalj.

Ulrika Sandmark är nöjd över hur toppen i landslaget ser ut. Simmare som systrarna Louise (femma i fjäril) och Sophie (sexa i bröstsim) utvecklas och tar nya kliv.

Så förutsättningarna finns för den nye kaptenen.

– Toppen finns ju, det ser jättebra ut. Vi har fyra simmare som simmar final individuellt, men det som oroar mig är det som är under och det har det varit länge, säger Sandmark som flaggar för att utöka organisationen med en junioransvarig.

Sandmark tillträdde inför OS 2012 som en tillfällig lösning innan hon fick det permanenta jobbet. Hon blir kvar i simförbundet som sportchef för alla simidrotter. Vem som blir ny förbundskapten i simlandslaget är inte klart, den rekryteringsprocessen startar i höst.

Johan Wallberg, landslagstränare och ansvarig tränare på NEC, är en av kandidaterna. Om han själv vill.

– Det beror på hur tjänsten kommer att se ut, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!