Sjöström enkelt vidare – hoppas vända trend

Med en ny look ska Sarah Sjöström också få det att se annorlunda ut på 100 meter fritt i OS. Hon började med att ta sig vidare till semifinal med femte tid på 52,91. –Jag hoppas att det blir bättre för varje lopp jag gör, säger Sjöström som hade motsatt utveckling i fjärilen.

Sarah Sjöström vann sitt heat på 100 meter fritt i OS och gick vidare till semifinal med femte tid.

Sarah Sjöström vann sitt heat på 100 meter fritt i OS och gick vidare till semifinal med femte tid.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Simning2021-07-28 12:25

Sjöström fick också med sig Michelle Coleman, som noterade tolfte tid på 53,53, från försöken till semifinalen som avgörs i natt, svensk tid.

Efter sjundeplatsen på 100 meter fjäril i måndags, där Sjöström aldrig kunde vara med i medaljstriden, färgade hon håret.

I stället för den normala blonda hårfärgen är det nu en Sarah Sjöström i rosa som visar upp sig. "Som den vackra rosa färgen på himlen i Tokyo", skrev hon på Instagram.

Bättre och bättre...

Hon hoppas på ändring i bassängen också. På 100 meter fjäril simmade hon som snabbast i försöken för att sedan successivt bli långsammare.

– Jag är jättenöjd att jag har gjort under 53 sekunder tre gånger under den här tävlingen. Det är väldigt sällan jag är under 53 så många gånger under ett mästerskap, säger Sjöström som redan hade gjort två lopp i frisim i lagkappen.

– Jag hoppas det kan fortsätta och att det blir ett annorlunda upplägg än på fjärilen, att det blir bättre för varje lopp jag gör i stället, säger Sjöström som efter armbågsskadan haft det enklare i frisim än fjäril.

Hennes tid var nästan tre tiondelar över de 52,62 som supersvenskan gjorde på startsträckan i lagkappsfinalen och som var olympiskt rekord.

Snabba försök

Det blev slaget av australiska fartfantomen Emma McKeon som förbättrade sitt världsårsbästa till 52,13.

Siobhan Haughey, Hongkong, silvermedaljör på dubbla distansen tidigare i dag, hade näst bästa tid på 52,70.

Så det gick snabbt redan i försöken.

– Jag har aldrig varit med om så snabba försökstider någonsin tidigare på 100 meter frisim i ett mästerskap. Så det känns väldigt bra att jag kan simma så här nu, säger Sjöström som har världsrekordet på distansen på 51,71.

Om hon kan nå ned till McKeons tid är hon osäker på.

– Nej, det tror jag inte, men man vet aldrig. Vi får se.

Michelle Coleman slog sitt årsbästa med fyra tiondelar och var mycket nöjd efteråt.

– För mig var det en jättevinst. Jag har inte simmat i närheten av de här tiderna sedan 2019 så det är jätteskönt. Kan jag simma på mitt personliga rekord (53,04) i morgon så vore det helt fantastiskt. Det gick oerhört snabbt och jag tror det kan behövas 53,0 för att gå till final, säger Coleman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!