Sjöström försvarar kontroversiellt samarbete

Artisten Zara Larsson har avslutat sitt samarbete med kontroversiella kinesiska mobiljätten Huawei – men simstjärnan Sarah Sjöström har inga planer på att göra det. "Ett samarbete som enligt mig fungerar bra för båda parter", säger Sjöström i ett uttalande förmedlat via sin agent Daniel Wessfeldt till Aftonbladet och Expressen.

Sarah Sjöström. Arkivbild.

Sarah Sjöström. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Simning2020-08-04 17:45

Zara Larsson har kritiserats för sitt samröre med mobiljätten, som anklagas för att samarbeta med den kinesiska staten, och berättade på tisdagen i TV4 att hon avslutat samarbetet. Larsson har tillsammans med Sarah Sjöström varit bolagets svenska affischnamn och simstjärnan försvarar sitt samarbete via ett uttalande till tidningarna:

"Gällande Huawai så har jag ett samarbete sedan ett drygt år tillbaka. Ett samarbete som enligt mig fungerar bra för båda parter. För mig är det främst mitt intresse för teknik, fotografering och innovation, där Huawai är väldigt starka, som gör att jag tycker samarbetet är bra. Jag kommenterar ingenting gällande politik eller liknande och det har jag aldrig gjort. Så, i övrigt har jag inga kommentarer", skriver hon.

Sjöström tränar för tillfället med sin internationella simklubb i Turkiet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!