Sjöström nobbar – svensk VM-duell uteblir

Det blir ingen svensk medaljduell på 100 meter fjäril mellan Sarah Sjöström och Louise Hansson i kortbane-VM nästa vecka. Sjöström väljer att avstå sin guldgren för att satsa på 50 meter fritt samma dag.

Sarah Sjöström. Arkivbild.

Sarah Sjöström. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Simning2021-12-09 17:00

I dag blev det officiellt att Sjöström väljer att avstå 100 meter fjäril i kortbane-VM i Abu Dhabi den 16-21 december.

Supersvenskan, som tog fyra guld och sex medaljer på kortbane-EM nyligen, satsar i stället på 50 och 100 meter fritt och 50 meter fjäril individuellt.

Sjöström har tidigare berättat att hon är ute efter världsrekorden på båda 50-metersdistanserna. Hon har varit nära redan tidigare under hösten både i ISL och kortbane-EM.

I kortbane-VM avgörs dessutom 100 meter fjäril och 50 meter fritt med bara en herrgren emellan den sista finaldagen den 21 december.

Det innebär att Sjöström väljer att avstå 100 meter fjäril – grenen som hon slog igenom på och tagit OS-guld, fem VM-guld och åtta EM-guld i kort- och långbana. Det senaste mästerskapsguldet på distansen kom vid kortbane-EM i Kazan förra månaden.

Louise Hansson är näst snabbast i världen på 100 meter fjäril i kortbana i år efter amerikanskan Kelsi Dahlia som nyligen slog Sjöströms världsrekord. Hansson deltog inte på EM i Kazan, men finns med på VM i Abu Dhabi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!