Sjöström överlägsen i Budapest: "Supernöjd"

Det blev ingen skräll i världscupfinalen på 50 meter fritt i Budapest. Precis enligt plan simmade Sarah Sjöström hem segern i överlägsen stil. Svenskan vann på tiden 23,97, före Siobhan Haughey, Hongkong.

Sarah Sjöström vann i Budapest. Arkivbild.

Simning2023-10-20 18:58

Efter loppet i den ungerska huvudstaden var Sarah Sjöström nöjd över att ha kammat hem ännu en världscupseger.

– Det var ett bra lopp. Det känns kul att ha chansen att tävla mot de här tjejerna den här tiden på året. Jag är bara glad att jag lyckades simma under 24 sekunder igen, säger hon i Internationella simförbundet World Aquatics Youtube-kanal.

Simdrottningen var särskilt nöjd över att ha lyckats behålla jämnheten i sina prestationer över en längre tid.

– Jag är superglad att jag kan fortsätta att simma på en väldigt hög nivå. Även fast det inte är perfekt varje gång kan jag fortfarande simma väldigt fort. Jag är superglad över det.

Sjöström tog hem segern på samma distans även under förra fredagens världscuptävling i Aten.

Finalens andra blågula deltagare Michelle Coleman slutade femma.

I finalen på 50 meter ryggsim satte australiskan Kaylee McKeown världsrekord på tiden 26,86. Louise Hansson slutade på femte plats i samma final.

Sophie Hansson blev sjua på 200 meter ryggsim.