EM i Budapest, som startar i morgon, blir det första mästerskapet inom simningen sedan 2019 då coronapandemin i fjol svepte bort allt.
Men det blir ett mästerskap med en stor lucka i det svenska laget.
För första gången sedan Sarah Sjöström EM-debuterade 2008 och vann guld saknas superstjärnan i en svensk mästerskapstrupp på långbana (50-metersbassäng), där simningens viktigaste tävlingar avgörs.
På 15 mästerskap, OS, VM och EM, har Sjöström simmat hem 23 guld. Hon har åkt ifrån varenda EM som mästare i minst en gren.
Sjöström halkade ju på en isfläck i februari, bröt armbågen och tvingades till operation. Först i juni är det dags för comeback om inga komplikationer tillstöter. Då återstår bara sju veckor till OS där Sjöström är ett av de största svenska medaljhoppen.
Historisk kvadrupel
När EM avgjordes senast, 2018, blev Sjöström historisk som första svensk att ta fyra guld under ett och samma mästerskap. Det var också Sveriges hela medaljskörd i Glasgow.
– Tidigare har vi verkligen känt av när Sarah inte har varit med (i kortbanemästerskap), det kommer vi kanske att göra nu med. Hon presterar alltid på topp. Samtidigt har vi några nu som kan slåss om medalj, säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark.
Hon tänker på Louise Hansson (Europaetta på 100 meter fjäril i år), hennes syster Sophie Hansson som slog svenskt rekord på 100 meter bröstsim i Swim Open, frisimsprofilen Michelle Coleman och bröstsimmaren Erik Persson.
Förutom sin stjärnglans i vattnet kommer Sjöström att saknas på ett personligt plan i laget. Jämnårige Michelle Coleman är nära vän med stjärnan.
– Hon har alltid varit med, så det kommer att kännas lite konstigt. Vi kommer alla att sakna henne, men vi har en stor trupp, säger Coleman om svenska laget som innehåller 24 simmare.
"Återhämtat sig snabbt"
Och hur var det med Simon Sjödins badmössor?
När den 34-årige veteranen, som nu gör sitt sista mästerskap, tog silver i kortbane-EM 2013 var det med Sjöströms badmössa på huvudet när han glömt sina egna. Så det blev en skämtsam grej efteråt. Flera gånger har han simmat med Sjöströms på sig.
– Jag såg till att packa ned extra många nu när jag inte kan ta hennes, säger han med ett skratt.
Lagkamraterna är övertygade om att Sarah Sjöström inte bara hinner tillbaka till OS, utan också är i bra form i Tokyo.
– Det är inte optimalt, men är det någon som kommer att klara av det så är det Sarah. Hon har ju en fysisk förmåga utöver det vanliga. Av det jag sett så verkar hon ha återhämtat sig snabbt och bra, säger Coleman.
Simon Sjödin:
– Sarah är en sån som när hon bestämmer sig för något så gör hon sitt max för att uppnå det. Jag tror 50 frisim kan gå riktigt fort i OS, sedan är 100 lite mer uthållighet. Hon simmade så snabbt på 50 fritt redan i februari så kommer hon tillbaka i den formen och kan spetsa det i en OS-final så kommer det att gå fort.