Sophie Hansson vidare till final – med sista tid

Sophie Hansson gick vidare till final på 50 meter bröstsim med sista tiden. –Äntligen hade jag hundradelarna på min sida, men jag hade hellre haft det när det var medalj på spel, säger Hansson.

Sophie Hansson gick till final på 50 meter bröstsim.

Sophie Hansson gick till final på 50 meter bröstsim.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

simning2022-08-16 18:59

Svenskan har haft ett motigt EM, slutade sexa på huvuddistansen 100 meter bröstsim där hon var regerande mästare och strök sig från semifinalen dubbla distansen efter långsam simning.

På sprintdistansen tog hon sig till final med nöd och näppe, två hundradelars marginal med tiden 31,05. Hennes personbästa är drygt sju tiondelar snabbare.

– Det kändes bra, men tiden är inget att hoppa av glädje för. Jag har allt att vinna och inget att förlora i finalen, säger Hansson.

Hon har jobbat med att förändra starten, vilket kan vara en förklaring.

– Vi har laborerat lite med starten på träning och det kan vara det som gör att jag ligger lite fel på tävling. Jag kanske inte får med mig farten riktigt som jag brukar, säger Sophie Hansson.

Klara Thormalm slogs ut med 31,38.

Björn Seeliger missade final på 50 meter fritt med tolv hundradelar och hans 22,04 räckte till tionde plats. Han var drygt tre tiondelar över sitt personliga rekord.

De två loppen i försöken och semifinalen är de två första på distansen sedan OS i Tokyo.

– Jag har varit i USA och fokuserat på collegemästerskapen och när man gör en OS-cykel så är det ganska lugnt året efter OS. Jag har en bättre 100-meterssimning just nu, simmar mer avslappnat där, säger Seeliger.

Även William Lulek slogs ut i semifinal med 15:e tid, 2.03,21, på 200 meter medley. Hans tid var personligt rekord med fyra hundradelar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!