Den 24-årige Jönköpingssimmaren har haft en rad motgångar de senaste åren.
Han har legat svårt sjuk i respirator, drabbats av överträning, haft ett par svängar med covid-19 och nu har en revbensskada efter golfbilsolyckan satt stopp för VM-start.
Victor Johansson har inte simmat ett VM i långbana sedan 2017 och i kortbana sedan 2016.
Kortbane-VM i december i Australien missade han exempelvis efter att ha fått covid-19 när han redan var på plats i Melbourne.
Vägrar ge upp
Motgångarna har stoppat Johansson från att slå igenom ordentligt.
Själv skrattar han åt eländet – men vägrar att ge upp.
– Att lägga sig i sängen och bara deppa, var tar det mig någonstans, frågar han sig och fortsätter:
– Det finns värre saker i livet. Det är jättetråkigt, men det finns betydligt värre saker som pågår.
Olyckan med golfbilen hände i påskhelgen i USA och resulterade i en revbensfraktur och en delvis punkterad lunga.
– Vi satt fyra grabbar på en golfbil på en liten gräsplätt. Det hade regnat dagen innan så vi tror att ett av däcken fastnade i lera och 300-400 kilo grabbar fick golfbilen att välta, berättar han.
Satsar på OS
Nu har skadan läkt – men sju veckor utanför bassängen gör att Victor Johansson och hans tränare inte tror att han kan göra sig själv rättvisa på VM den 23-30 juli.
– Jag och tränarna här hemma tror att det blir alldeles för stressigt att försöka göra något bra på 5-6 veckor. Vi är oroliga för att det ska skada min träning inför hösten och att det inte heller är bra om det går dåligt i VM, säger han.
Nu satsar Johansson allt på att i stället komma i form till OS i Paris nästa sommar. På grund av pandemin och uppskjutna mästerskap kommer ett nytt långbane-VM redan i februari nästa år.
– Det är egentligen det vi tänker på, att komma i så bra form som möjligt dit och OS-kvala där, säger Johansson som avslutat fem års collegestudier i USA och återvänt hem till Jönköping där han ska träna inför OS.
Victor Johansson blev i fjol den förste svenske simmaren under 15 minuter på 1 500 meter fritt och i OS 2021 slutade han tia på 800 meter fritt och 18:e på 1 500 meter.