Veteranens miss: "Jag är jättebesviken"

Sista mästerskapsloppet på 200 meter medley blev en besvikelse för Simon Sjödin. Veteranen slogs ut redan i försöken på EM. –Jag är jättebesviken, säger han.

Simon Sjödin slogs ut redan i försöken i sitt sista medleylopp på ett internationellt mästerskap.

Simon Sjödin slogs ut redan i försöken i sitt sista medleylopp på ett internationellt mästerskap.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Simning2021-05-19 10:54

Sjödin avslutar sin internationella mästerskapskarriär där den började för 15 år sedan – på EM i Budapest.

Han hade förhoppningar om en finalplats, men 34-åringens 2.02,30 var drygt fyra sekunder över personliga rekordet och han missade semifinal med 1,6 sekunder.

– Det här var inte vad jag hade tränat för. Jag kände när jag skulle gå på bröstsimmet (tredje längden) att det fanns ingen kraft att hänga på grabbarna. Det blev att jag hamnade i ingenmansland och sedan kunde jag inte plocka upp det på frisimmet, säger han besviket.

Förberedelserna inför hans sista mästerskap har känts bra.

– Det speglar inte riktigt resultatet jag hade i dag så jag måste analysera vad som gick snett. Det var harmoni innan, jag har tränat hårt, men något gick snett, säger han.

Sjödin, som simmat två VM-finaler på distansen, fick i stället glädjas åt lagkamraten Samuel Törnqvist som satte personligt rekord med nästan 1,5 sekund och noterade 2.00,68.

Törnqvist gick vidare till semifinal med sista tid.

– Det var kul för Samuel att han gick vidare med ett stort pers, så det är något att glädja sig åt i alla fall, tycker Sjödin.

Veteranen har en individuell gren kvar av mästerskapskarriären, 100 meter fjäril på lördag.

– Det känns bra. Om jag ska ta med mig någonting härifrån så var det att fjärilen kändes bra. Där ska jag kriga om en lagplats till 4x100 medley (på söndag), säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!