Skadekris – då kan City värva mer

Skador har stört Linköping City under våren. Nu öppnar klubben upp för ett antal värvningar under sommaren. ”Är vi med i toppen ska vi gå all in”, säger sportchefen Khalid Neshati.

20 maj 2019 17:00

City hymlar inte om att målsättningen är att ta klivet upp i superettan i höst – än så länge hänger laget med i toppen i division 1 norra även om man bara tagit en poäng på de två senaste matcherna. Laget har varit skadedrabbat under hela våren och läget blev än värre efter söndagsmatchen mot Nyköping (2–2) då både mittbacken och lagkaptenen Patrik Johansson samt offensive Fredrik Alm lämnade planen redan i den första halvleken med skador.

När transferfönstret öppnar i sommar lär City vara aktivt på marknaden.

– Två-tre spelare hoppas vi få in, säger Khalid Neshati.

Vilken typ?

– En mittback, en innermittfältare och en ytterforward står högst upp på önskelistan. Troligen blir det utländska spelare.

Hur har ni råd med det?

– Via privata finansiärer. Så har vi gjort tidigare år också, säger Khalid Neshati.

City befinner sig för tillfället i lite av en skadekris, bland annat med tre mittbackar på frånvarolistan. Pontus Rödin har hjärnskakning och Almir dos Santos har problem med ett knä. För Patrik Johansson väntar en magnetkameraundersökning i veckan för att få svar på vad som är fel med vänsterknäet.

– Han har fortfarande ont, säger Citymanagern Melke Alan på måndagseftermiddagen.

Mot Nyköping saknades även Adam Larsson och Jakob Andersson (båda sjuka) samt Lawson Sabah (fotskadad). Carlo Yael byttes ut med känningar i foten, men där verkar det inte vara så allvarligt.

– Jag tror inte heller att det är så farligt med Fredrik (Alm), säger Melke Alan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson